Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πόσο έπληξε η πανδημία του κορωνοϊού τον τομέα της φιλοξενίας στην Ελλάδα
[Euro2day]: Πόσο έπληξε η πανδημία του κορωνοϊού τον τομέα της φιλοξενίας στην Ελλάδα

[Euro2day]: Πόσο έπληξε η πανδημία του κορωνοϊού τον τομέα της φιλοξενίας στην Ελλάδα

Πτώση σε ποσοστό 74% κατέγραψε ο αριθμός των διανυκτερεύσεων το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2021 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Το ισχυρό πλήγμα που υπέστη ο τουριστικός κλάδος, και δη ο τομέας της φιλοξενίας, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού αποτυπώνουν τα στοιχεία της Eurostat, τα οποία καταδεικνύουν πτώση 73% στον αριθμό των διανυκτερεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2021 σε τουριστικά καταλύματα στην Ευρωπαϊκή Ενωση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα ο αριθμός των διανυκτερεύσεων σημείωσε πτώση 74,3% το α’ τρίμηνο του έτους συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

Οσον αφορά το σύνολο των χωρών της Ε.Ε., ο αριθμός των διανυκτερεύσεων μειώθηκε από 342 εκατομμύρια το 2020 σε 91 εκατομμύρια το 2021, με την Αυστρία, την Τσεχία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία και την Ουγγαρία να έχουν καταγράψει τη μεγαλύτερη πτώση σε ποσοστό μεγαλύτερο από 86%, ενώ τις μικρότερες ποσοστιαίες μειώσεις σημείωσαν η Ρουμανία, το Λουξεμβούργο, η Σουηδία και η Βουλγαρία, με πτώση κάτω του 40%.

Μάλιστα, στα ξενοδοχεία πραγματοποιήθηκαν 191 εκατομμύρια λιγότερες διανυκτερεύσεις, αριθμός που αντιστοιχεί σε μείωση 75%, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2020.

Σε επίπεδο μηνιαίων επιδόσεων, τον Ιανουάριο του 2021 όλες οι χώρες της Ε.Ε. ανέφεραν μείωση του αριθμού των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα, που κυμάνθηκε από -42% στο Λουξεμβούργο έως άνω από -90% στην Τσεχία, την Αυστρία, τη Σλοβενία και τη Σλοβακία.

Τον Φεβρουάριο του 2021, η Τσεχία, η Αυστρία και η Σλοβακία ανέφεραν και πάλι πτώσεις άνω του 90%, ενώ το Λουξεμβούργο και η Ρουμανία σημείωσαν τη χαμηλότερη μείωση σε ποσοστό 33%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!