Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πόσο ασφαλείς από τον κορωνοϊό είναι οι αεροπορικές πτήσεις
[Euro2day]: Πόσο ασφαλείς από τον κορωνοϊό είναι οι αεροπορικές πτήσεις

[Euro2day]: Πόσο ασφαλείς από τον κορωνοϊό είναι οι αεροπορικές πτήσεις

Ερωτήσεις και απαντήσεις για τους κινδύνους μετάδοσης του ιού στα αεροπλάνα. Τι μπορεί να κάνει μια πτήση επικίνδυνη; Τι γίνεται με τους αεραγωγούς στην καμπίνα και με την τουαλέτα; Τι κάνουν τα αεροδρόμια;

Καθώς πολλές κυβερνήσεις χαλαρώνουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, στο πλαίσιο επανεκκίνησης των οικονομιών, οι αεροπορικές εταιρείες άρχισαν να αποκαθιστούν πτήσεις που τέθηκαν σε αναστολή λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα πράγματα κινούνται αργά, καθώς οι επιβάτες ανησυχούν ότι θα κολλήσουν, εκφράζοντας ανησυχία ιδιαίτερα για τις διεθνείς πτήσεις. Τα στοιχεία-ρεκόρ της μόλυνσης δείχνουν ότι οι κίνδυνοι δεν είναι αμελητέοι.

1. Έχει εξαπλωθεί ο κορωνοϊός μέσω των αεροπλάνων;

Ναι. Μολονότι υπάρχει ακόμη σχετικά περιορισμένη δημοσιευμένη έρευνα σχετικά με την εξάπλωση του ιού με όχημα τις αεροπορικές εταιρείες, μια έρευνα για μια πτήση στις 2 Μαρτίου από τη Βρετανία προς το Βιετνάμ έδειξε ότι ένας επιβάτης μετέδωσε τον ιό σε 14 ακόμη και σε ένα μέλος του πληρώματος. Δώδεκα από αυτούς τους επιβάτες κάθονταν κοντά στο πρώτο ύποπτο κρούσμα, δημιουργώντας μια αλυσίδα εξάπλωσης της μόλυνσης.

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) ανακοίνωσε ότι εκτός από αυτή την περίπτωση, μια ανεπίσημη έρευνα 18 μεγάλων αεροπορικών εταιρειών εντόπισε τέσσερις αντίστοιχες περιπτώσεις, κατά τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, σχετικά με ύποπτη μόλυνση σε πτήση από επιβάτες στο πλήρωμα, ενώ εντοπίστηκαν ακόμα τέσσερις περιπτώσεις όπου πιλότος μετέφερε τον ιό σε έναν άλλο συνάδελφό του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!