Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πώς θα στηριχθεί η απασχόληση στη νέα «εργασιακή κανονικότητα»
[Euro2day]: Πώς θα στηριχθεί η απασχόληση στη νέα «εργασιακή κανονικότητα»

[Euro2day]: Πώς θα στηριχθεί η απασχόληση στη νέα «εργασιακή κανονικότητα»

Το σχέδιο για ομαλή μετάβαση από τα παθητικά μέτρα όπως είναι η ειδική αποζημίωση, λόγω αναστολής σύμβασης, στη στήριξη της απασχόλησης. Ο ρόλος της κατάρτισης. Γιατί οι μικρομεσαίοι ζητούν περαιτέρω επιδότηση του μη μισθολογικού κόστους.

Δέσμη παλαιών αλλά και νέων μέτρων, με αυστηρότερους όμως όρους και προϋποθέσεις, περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, για την ομαλή μετάβαση στη νέα εργασιακή κανονικότητα.

Αν και οι όποιες αποφάσεις θεωρούνται πρόωρες, με τον σχεδιασμό να ακολουθεί, αφενός, τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων με βάση την πορεία της πανδημίας, αφετέρου, τον ρυθμό των εμβολιασμών όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, ήδη στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν κατατεθεί προτάσεις για την προώθηση ενεργητικών πλέον πολιτικών στήριξης της απασχόλησης. Μεταξύ αυτών είναι η σταδιακή μείωση των αποζημιώσεων από αναστολές σύμβασης, κυρίως σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε λειτουργία και η προοδευτική αύξηση της συμμετοχής των επιχειρήσεων στα δύο άλλα σημαντικά εργαλεία που ήδη βρίσκονται σε εφαρμογή, το πρόγραμμα Συν-Εργασία και η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη προσωπικού.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται στα στοχευμένα και ανά κλάδο μέτρα που θα λαμβάνονται, να τίθενται και πολύ συγκεκριμένα κριτήρια, όπως το οικογενειακό εισόδημα ή η μείωση του τζίρου αλλά και ο συνολικός αριθμός των απασχολούμενων ανά επιχείρηση, προκειμένου οι επιχορηγήσεις να καταλήγουν σε αυτούς που πραγματικά τις έχουν ανάγκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!