Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πώς θα ρυθμίσετε τις οφειλές σας με το νέο εξωδικαστικό
[Euro2day]: Πώς θα ρυθμίσετε τις οφειλές σας με το νέο εξωδικαστικό

[Euro2day]: Πώς θα ρυθμίσετε τις οφειλές σας με το νέο εξωδικαστικό

Τι είπε σε παρουσίασή του σε διαδικτυακή εκδήλωση του ΒΕΑ ο ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του Υπουργείου Οικονομικών Φ. Κουρμούσης. Ποια κενά επεσήμαναν τα μέλη του Επιμελητηρίου.

Με σημαντική συμμετοχή μελών, πραγματοποιήθηκε ανοικτή διαδικτυακή εκδήλωση από Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, με θέμα το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών και την παροχή δεύτερης ευκαιρίας, το οποίο παρουσίασε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Φώτης Κουρμούσης.

Ο κ. Κουρμούσης, παρουσίασε τους βασικούς άξονες του νέου εξωδικαστικού νόμου, επισημαίνοντας ότι η πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης ρύθμισης έως και 240 δόσεις προς το δημόσιο και τους ιδιώτες, θα ενεργοποιηθεί την 1η Ιουνίου. Οι τρεις κύριοι άξονες του νόμου, είναι η πρόληψη του χρέους, η αντιμετώπιση για τη διαχείριση του χρέους και η πτώχευση με την παροχή δεύτερης ευκαιρίας για τον οφειλέτη.

Οι τρόποι του εξωδικαστικού που έχει πλέον ο οφειλέτης, είναι τρεις: η αίτηση στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα και αναλόγως ρύθμιση με το νέο υπολογιστικό εργαλείο, αυτοματοποιημένα, η προσφυγή στη Διαμεσολάβηση και η διαδικασία εξυγίανσης με συμφωνία, δηλαδή σύμπραξη οφειλέτη – πιστωτών και επικύρωση από το Πρωτοδικείο.

Σκοπός του νόμου, σύμφωνα με τον κ. Κουρμούση είναι να απαλλαγεί ο επιχειρηματίας από τα χρέη, είτε με κάποια γενναία ρύθμιση, είτε με πτώχευση και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα.

Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης και οι συνεργάτες του από την ΕΓΔΙΧ (κ. Χ. Κώστογλου, κ. Θ. Αλαμπάση, κ. Δασκαλάκη), απάντησαν σε δεκάδες ερωτήσεις των συμμετεχόντων, εξηγώντας λεπτομερώς και με παραδείγματα, τι ισχύει ανά περίπτωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!