Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πώς θα πάρουν τα δωρεάν GB οι νέοι
[Euro2day]: Πώς θα πάρουν τα δωρεάν GB οι νέοι

[Euro2day]: Πώς θα πάρουν τα δωρεάν GB οι νέοι

Σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων θα έχουν οι καταναλωτές από την κατάργηση του φόρου κινητής τηλεφωνίας στους εμβολιασμενους νέους έως 29 ετών και της μείωσης έως 10% στους άνω των 30 ετών. Πως θα γίνει η διαδικασία για την απαλλαγή από τα τέλη κινητής και η πίστωση των δωρεάν GB.

Σημαντικό όφελος που για το σύνολο των πολιτών θα φτάσει τα 68 εκατ. ευρώ λιγότερα χρήματα για πληρωμή λογαριασμών θα επιφέρουν τα δύο μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στην ΔΕΘ και αφορούν τους νέους που εμβολιάζονται από 15 έως 29 ετών .

Η εξειδίκευση των δύο μέτρων που αφορά τα δωρεάν data 50 gbs για νέους από 15 17 ετών αλλά και την μείωση των τελών κινητής τηλεφωνίας στους χρήστες μέχρι 29 ετών έγινε από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο υπουργός τόνισε ότι οι δύο αυτές κινήσεις είναι πολύ σημαντικές και με συμβολικό χαρακτήρα για τους νέους που «έχουν ταλαιπωρηθεί καθώς επηρεάστηκαν σημαντικά από τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας». «Πρόκειται για μία πράξη αναγνώρισης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης.

Όσον αφορά το δωρεάν πακέτο δεδομένων 50 gbs θα έχει διάρκεια πέντε μήνες από την ενεργοποίηση του και θα αφορά 10 GBS ανά μήνα. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν αίτηση από τις 11 Οκτωβρίου με δύο τρόπους:

- Είτε μέσω του emvolio.gov.gr με κωδικούς taxisnet του γονέα και το ΑΜΚΑ του ανήλικου παιδιού

- Είτε μέσω ΚΕΠ με το ΑΜΚΑ του ανήλικου και υπεύθυνη δήλωση του γονέα για το τηλέφωνο που θα πιστωθούν τα δωρεάν GB

Μετά από την αίτηση πιστώνεται από τον πάροχο στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλωθεί το δωρεάν πακέτο των 50 GB, το οποίο, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός χρηματοδοτείται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!