Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πώς θα λειτουργήσουν από Δευτέρα δημοτικά και νηπιαγωγεία
[Euro2day]: Πώς θα λειτουργήσουν από Δευτέρα δημοτικά και νηπιαγωγεία

[Euro2day]: Πώς θα λειτουργήσουν από Δευτέρα δημοτικά και νηπιαγωγεία

Οι ώρες τηλεκπαίδευσης για Δευτέρα – Τρίτη και τα ωράρια των μαθημάτων που ξεκινούν από Τετάρτη. Θα προχωρά κανονικά η ύλη. Πώς συνδέεται στο σύστημα ο μαθητής. Τι προβλέπεται για τους εργαζόμενους γονείς.

Εναν χρήσιμο οδηγό για τη λειτουργία δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων εν μέσω lockdown δίνει το υπουργείο Παιδείας.

Ως γνωστόν, Δευτέρα και Τρίτη θα πραγματοποιηθούν μαθήματα μέσω τηλεόρασης, με την τηλεκπαίδευση να ξεκινά μετά τις απαιτούμενες δοκιμές, από Τετάρτη.

1. Τι θα ισχύσει από τη Δευτέρα για τα σχολεία;

Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων όλης της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη κλειστά και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, επίσης για 2 ακόμη εβδομάδες. Ανοιχτά θα παραμείνουν τα σχολεία ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

2. Γιατί κρίθηκε αναγκαίο τώρα το κλείσιμο δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών;

Η Επιτροπή των ειδικών είχε αποφανθεί ότι τα σχολεία πρέπει να είναι τα τελευταία που θα κλείσουν, αν χρειαστεί, και η μέχρι πρότινος εισήγησή τους για κλείσιμο δημοτικών και νηπιαγωγείων ήταν αρνητική. Και αυτό, γιατί δεν έχει παρατηρηθεί τάση διασποράς του ιού εντός της σχολικής κοινότητας.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν υποδεικνύονται λοιπόν από το επιδημιολογικό φορτίο στα σχολεία. Είναι μέτρα καθαρά προληπτικού χαρακτήρα, που συνδέονται με την έξαρση της πανδημίας ευρύτερα στην κοινωνία και στοχεύουν στη μείωση της κινητικότητας των ενηλίκων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!