Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πώς θα κυβερνήσει ο πρώτος φτωχός πρόεδρος του Περού
[Euro2day]: Πώς θα κυβερνήσει ο πρώτος φτωχός πρόεδρος του Περού

[Euro2day]: Πώς θα κυβερνήσει ο πρώτος φτωχός πρόεδρος του Περού

Η νίκη του Καστίγιο κλόνισε την πολιτική-οικονομική ελίτ, τόσο για την υπόσχεση αναθεώρησης το Συντάγματος, όσο και για τη δέσμευση το κράτος να φορολογεί πολύ περισσότερο τα εταιρικά κέρδη, για να χρηματοδοτηθούν κοινωνικά προγράμματα.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος του Περού, ο Πέδρο Καστίγιο, άφησε να εννοηθεί χθες Τρίτη ότι η κυβέρνηση που θα σχηματίσει ενδέχεται να συμπεριλαμβάνει μορφές προερχόμενες από διάφορες πολιτικές τάσεις και διάφορους τομείς της κοινωνίας, την επομένη της ανακήρυξης της νίκης του, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Προετοιμάζουμε την ομάδα εργασίας μας και θα δω εάν υπάρχουν πρόσωπα που ενδιαφέρονται να στηρίξουν αυτή την κυβέρνηση από όλες τις πολιτικές τάσεις. Υπάρχουν επίσης άνθρωποι που δεν είναι στην πολιτική, θέλω να δω εάν είναι διατεθειμένοι» να αναλάβουν θέσεις στην κυβέρνηση, είπε ο κ. Καστίγιο.

«Απευθύνουμε έκκληση στους πάντες, σε ειδικούς, σε ανθρώπους που έχουν διακριθεί περισσότερο στον τομέα τους, σε αυτούς έχουν την ισχυρότερη στράτευση για τη χώρα αυτή» να ενταχθούν στην ομάδα της νέας κυβέρνησης, επέμεινε ο κ. Καστίγιο, που εξελέγη με το Perú Libre («Ελεύθερο Περού»), κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Ο κ. Καστίγιο, νέος στην πολιτική, ανακηρύχθηκε προχθές Δευτέρα νικητής των εκλογών από τις εκλογικές αρχές, έναν μήνα και πλέον μετά τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, την 6η Ιουνίου, στον οποίο αναμετρήθηκε με την υποψήφια της λαϊκιστικής δεξιάς, την Κέικο Φουχιμόρι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!