Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πώς θα ιδρύονται ιδιωτικά Επιχειρηματικά Πάρκα
[Euro2day]: Πώς θα ιδρύονται ιδιωτικά Επιχειρηματικά Πάρκα

[Euro2day]: Πώς θα ιδρύονται ιδιωτικά Επιχειρηματικά Πάρκα

Εκδόθηκε η ΚΥΑ για την ίδρυση και λειτουργία των Επιχειρηματικών Πάρκων Μεμονωμένων Μεγάλων Μονάδων. Ποιοι μπορούν να τα συστήσουν. Ποιοι μπορούν να «φιλοξενηθούν» εντός της έκτασης. Οι όροι και οι προϋποθέσεις.

Τη διαδικασία καθορισμού, οριοθέτησης και οργάνωσης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης του Επιχειρηματικού Πάρκου Μεμονωμένης Μεγάλης Μονάδας (ΕΠΜΜΜ) ορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η σχετική ΚΥΑ, έμενε στο συρτάρι για τουλάχιστον δύο χρόνια, καθώς τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση τον Σεπτέμβριο του 2018, αλλά δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, την Πέμπτη.

Η έκδοση της συγκεκριμένης ΚΥΑ, προβλέπεται από το άρθρο 166 του ν. 4512/2018. Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, ως μεμονωμένες μεγάλες μονάδες θεωρούνται αυτές που έχουν έκταση τουλάχιστον 150 στρέμματα για δραστηριότητες υψηλής όχλησης και 100 στρέμματα για δραστηριότητες μέσης όχλησης.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, για την οριοθέτηση ΕΠΜΜΜ, απαιτείται η έκδοση σχετικής ΚΥΑ από τους συναρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά την ίδρυσή του, το ΕΠΜΜΜ μπορεί να ιδρυθεί, είτε από υφιστάμενη, είτε από νέα μεμονωμένη μεγάλη μονάδα. Ως υφιστάμενη μεμονωμένη μεγάλη μονάδα θεωρείται η νομίμως λειτουργούσα μεμονωμένη μεγάλη μονάδα, στην προς οριοθέτηση ΕΠΜΜΜ έκταση. Ως νέα μεμονωμένη μεγάλη μονάδα θεωρείται η προς εγκατάσταση ή εφοδιασμένη με γνωστοποίηση ή έγκριση εγκατάστασης μεμονωμένη μεγάλη μονάδα, στην προς οριοθέτηση ΕΠΜΜΜ έκταση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!