Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πώς θα γίνει φέτος ο εμβολιασμός κατά της εποχικής γρίπης
[Euro2day]: Πώς θα γίνει φέτος ο εμβολιασμός κατά της εποχικής γρίπης

[Euro2day]: Πώς θα γίνει φέτος ο εμβολιασμός κατά της εποχικής γρίπης

Τι ισχύει με την παράλληλη χορήγηση εμβολίου κατά της CoViD και με ποιον τρόπο θα γίνεται η συνταγογράφηση. Η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας.

Την ίδια μέρα με το εμβόλιο κατά της CoViD, μπορεί να χορηγηθεί το αντιγριπικό εμβόλιο, αλλά σε διαφορετικό ανατομικό σημείο.

Αυτό αναφέρεται – μεταξύ άλλων – σε εγκύκλιο του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για τον αντιγριπικό εμβολιασμό της περιόδου 2021 – 2022.

Στην εγκύκλιο, που παρατίθεται πιο κάτω, επισημαίνεται πως – σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών – ο αντιγριπικός εμβολιασμός πρέπει να εφαρμόζεται συστηματικά και κατά προτεραιότητα σε άτομα (ενήλικες και παιδιά) που ανήκουν στις παρακάτω ομάδες αυξημένου κινδύνου:

  • Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω.
  • Παιδιά (6 μηνών και άνω) και ενήλικες με έναν ή περισσότερους από τους ακόλουθους επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα: Χρόνια νοσήματα αναπνευστικού, όπως άσθμα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, καρδιακή νόσο με σοβαρή αιμοδυναμική διαταραχή, ανοσοκαταστολή (κληρονομική ή επίκτητη), μεταμόσχευση οργάνων και μεταμόσχευση μυελού των οστών, δεπανοκυτταρική αναιμία (και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες), σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα, χρόνια νεφροπάθεια, χρόνιες παθήσεις ήπατος, νευρολογικά – νευρομυϊκά νοσήματα και σύνδρομο Down.
  • Έγκυες γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας κύησης, λεχωΐδες και θηλάζουσες.
  • Άτομα με νοσογόνο παχυσαρκία (Δείκτη Μάζας Σώματος >40Kg/m2) και παιδιά με ΔΜΣ >95ηΕΘ.
  • Παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια (π.χ. για νόσο Kawasaki, ρευματοειδή αρθρίτιδα και άλλα).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!