Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πώς μοιράζονται τα 4,2 εκατ. εμβόλια για την γρίπη στην Ελλάδα
[Euro2day]: Πώς μοιράζονται τα 4,2 εκατ. εμβόλια για την γρίπη στην Ελλάδα

[Euro2day]: Πώς μοιράζονται τα 4,2 εκατ. εμβόλια για την γρίπη στην Ελλάδα

Οι παραδόσεις των εμβολίων από τις εταιρείες έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς εντός του Οκτωβρίου θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός.

Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την έναρξη του αντιγριπικού εμβολιασμού όλοι οι παίκτες της αλυσίδας βρίσκονται όπως ήταν και αναμενόμενο επί ποδός έτσι ώστε η διαδικασία του εμβολιασμού να κυλήσει ομαλά, ακολουθώντας πιστά τους δύο “κόφτες” που μπήκαν . Μιλάμε για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση που μέχρι και πέρυσι δεν υπήρχε -ακούγεται ότι αυτή ήταν πρόταση στελέχους του ΕΟΦ η οποία κρίθηκε θετικά από το σύνολο της αγοράς- και τη λίστα με τις ευπαθείς ομάδες που πρέπει πρωτίστως να εμβολιαστούν, καθώς μέχρι και πέρυσι όλοι ανεξαιρέτως ακόμη και υγιείς αν ήθελαν το έκαναν.

Σύμφωνα λοιπόν με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες το 65% των εμβολίων που θα διατεθούν στην αγορά για την γρίπη θα το διαθέσει η ΒΙΑΝΕΞ, η οποία θα εισάγει συνολικά 2,7 εκατ. εμβόλια από 2 εκατ. εμβόλια που είχε φέρει πέρυσι.

Όσον αφορά τους άλλους δύο παίκτες και συγκεκριμένα τη Μylan και τη Glaxo, οι πηγές μας λένε ότι η πρώτη θα διαθέσει 850.000 εμβόλια (από 600.000 πέρυσι) και η δεύτερη 650.000 εμβόλια (από 400.000 πέρυσι).

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι πέρυσι χρειάστηκε κάποια στιγμή και έγινε έκτακτη εισαγωγή εμβολίων για την γρίπη (από άλλη ελληνική εταιρεία) για παιδιά ηλικίας από 9 ετών και πάνω.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!