Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πώς η ηλεκτρική διασύνδεση έσωσε την Κρήτη στους καύσωνες
[Euro2day]: Πώς η ηλεκτρική διασύνδεση έσωσε την Κρήτη στους καύσωνες

[Euro2day]: Πώς η ηλεκτρική διασύνδεση έσωσε την Κρήτη στους καύσωνες

Τι δήλωσαν οι επικεφαλής της περιφέρειας και του ΑΔΜΗΕ στη συνάντηση που είχαν στο Ηράκλειο, με αντικείμενο την πορεία υλοποίησης της «μεγάλης» ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής.

Η «μικρή» ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου συνέβαλε καθοριστικά στη σταθερή ηλεκτροδότηση του νησιού φέτος το καλοκαίρι, εν μέσω των ακραίων συνθηκών καύσωνα που επικράτησαν, επεσήμανε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ Μάνο Μανουσάκη. Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Μανουσάκης τόνισε εξάλλου ότι ο Διαχειριστής είναι διατεθειμένος να συνδράμει τους σεισμοπαθείς με όποια μέσα κριθεί αναγκαίο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, με αντικείμενο την πορεία υλοποίησης της «μεγάλης» ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής. Η Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ ενημέρωσε την Περιφερειακή Αρχή για την κατασκευαστική πρόοδο της διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής. Επιπλέον, αναγνωρίστηκαν οι αναγκαίες παρεμβάσεις επιτάχυνσης των αδειοδοτικών διαδικασιών για τις οποίες η Περιφέρεια εξέφρασε την πρόθεσή της να συνδράμει ενεργά τον Διαχειριστή, στο πλαίσιο της διαχρονικής συνεργασίας των δύο φορέων για την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου.

Ο κ. Μανουσάκης, δήλωσε σχετικά: «Η σημερινή συνάντηση επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά την άριστη συνεργασία του Διαχειριστή με την Περιφέρεια Κρήτης για τα μεγάλα έργα ηλεκτρικών διασυνδέσεων με την Πελοπόννησο και την Αττική. Ευχαριστούμε την Περιφερειακή Αρχή που βρίσκεται στο πλευρό μας από την έναρξη των έργων μας στο νησί τα οποία βάζουν οριστικό τέλος στην ενεργειακή απομόνωση της Κρήτης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!