Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων
[Euro2day]: Πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων

[Euro2day]: Πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων

Η διαχείριση αναβαθμίσεων σε συνδυασμό με ισχυρές πολιτικές ασφάλειας κωδικών πρόσβασης μειώνουν τον κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων στις επιχειρήσεις έως και 60%

Σε έξι από τις δέκα (63%) κυβερνοεπιθέσεις που διερευνήθηκαν από την ομάδα Kaspersky Global Emergency Response, οι επίδοξοι εισβολείς χρησιμοποίησαν brute force και εκμετάλλευση ευπαθειών ως πρώτο μέσο για την παραβίαση του δικτύου ενός οργανισμού.

Τα αποτελέσματα της νέας έκθεσης Incident Response Analytics Report της Kaspersky καταδεικνύουν ότι η απλή εφαρμογή μιας κατάλληλης πολιτικής διαχείρισης αναβαθμίσεων μειώνει τον κίνδυνο επιθέσεων κατά 30% και μια ισχυρή πολιτική κωδικών πρόσβασης μειώνει την πιθανότητα επίθεσης κατά 60.

Ενώ η σημασία των τακτικών ενημερώσεων, καθώς και η χρήση ισχυρών κωδικών πρόσβασης, αποτελούν κοινή γνώση για όσους έχουν έστω και μικρή αντίληψη των απαιτήσεων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, οι ενημερώσεις και οι ακατάλληλοι κωδικοί αποτελούν συχνά την αχίλλειο πτέρνα για μεγάλο αριθμό οργανισμών συνιστώντας μια εύκολη δίοδο εισβολής στο σύστημα μιας επιχείρησης. Ως εκ τούτου, η συντριπτική πλειονότητα των επιθέσεων σχετίζεται με ζητήματα ασφάλειας των κωδικών πρόσβασης και με μη ενημερωμένο λογισμικό.

Η ανάλυση ανώνυμων δεδομένων από αποκρίσεις περιστατικών (IR) δείχνει πως η brute-force επίθεση είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη τεχνική διείσδυσης στο δίκτυο μιας εταιρείας. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, το μερίδιο των επιθέσεων brute-force εκτοξεύθηκε από το 13% στο 31,6%, ενδεχομένως λόγω της πανδημίας και της εκρηκτικής διάδοσης της τηλεργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!