Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πώς εμβόλιο και Μπάιντεν επηρεάζουν τις μετοχικές αξίες
[Euro2day]: Πώς εμβόλιο και Μπάιντεν επηρεάζουν τις μετοχικές αξίες

[Euro2day]: Πώς εμβόλιο και Μπάιντεν επηρεάζουν τις μετοχικές αξίες

Η προσδοκία για επιστροφή στην κανονικότητα μετά τις ανακοινώσεις για το εμβόλιο και η πολιτική των κεντρικών τραπεζών. Ποιο σκηνικό διαμορφώνει η ήττα Τραμπ. Ποιες επενδύσεις εμφανίζονται να πριμοδοτούνται από τις εξελίξεις.

Παρότι από τα σενάρια για το αποτέλεσμα στις εκλογές των ΗΠΑ που είχαν τεθεί στο τραπέζι, το χειρότερο έλαβε τελικά χώρα, με τον Trump να συνεχίζει την τακτική της αμφισβήτησης του αποτελέσματος, οι ανησυχίες για την επόμενη μέρα στις οικονομίες, στις αγορές και στα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο μειώθηκαν δραματικά.

Σαφώς, σε αυτό το σκηνικό έχει συμβάλει η ανακοίνωση της Pfizer για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε επίπεδο 90%, το οποίο ξεπερνά όλες τις προσδοκίες. Ασφαλώς υπάρχουν αρκετά σημεία που θα χρειαστούν σαφή δείγματα γραφής τόσο για το εμβόλιο, όσο και από τον νέο Αμερικάνο πρόεδρο για να επέλθει… πολιτική ηρεμία, όμως κάποια πρώτα συμπεράσματα μπορούν να θεωρηθούν ασφαλή.

Το ενδιαφέρον στις αγορές είναι εξ’ ορισμού πολύ μεγάλο, αφού μετά το πιο χαοτικό 2016, οπότε κέρδισε ο Donald Trump στις αμερικανικές εκλογές κόντρα σε όλες τις εκτιμήσεις που έδειχναν κυριαρχία της Hilary Clinton, ο Joe Biden και οι Δημοκρατικοί έρχονται τέσσερα χρόνια μετά να επαναφέρουν την κατάσταση σε κάτι που θεωρείται κανονικότητα. Αυτό που τελικά επικράτησε ήταν οι αρχικές προβλέψεις για νίκη του Biden, αλλά και (όπως φαίνεται) το blue sweep, αφού ακόμη και σε ισορροπία σε 49-49 στη Γερουσία, την ισοπαλία λύνει η ψήφος από τον Αντιπρόεδρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!