Κυριακή, 9 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πώς η ΕΚΤ εκτόξευσε τον τζίρο στα ελληνικά ομόλογα
[Euro2day]: Πώς η ΕΚΤ εκτόξευσε τον τζίρο στα ελληνικά ομόλογα

[Euro2day]: Πώς η ΕΚΤ εκτόξευσε τον τζίρο στα ελληνικά ομόλογα

Από τις αρχές Απριλίου φαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχωρά σε αυξημένες αγορές ομολόγων όπως είχε δεσμευτεί η επικεφαλής της Κριστίν Λαγκάρντ. Στα σκαριά το νέο ελληνικό 7ετές.

Στα 479 εκατ. ευρώ εκτινάχθηκε σήμερα ο τζίρος στη δευτερογενή αγορά ομολόγων. Η αυξημένη συναλλακτική κίνηση που καταγράφηκε στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος συνδέεται με τις αυξημένες αγορές στις οποίες προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο πλαίσιο του προγράμματος Πανδημίας (PEPP).

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το απόγευμα η ΕΚΤ δείχνουν ότι στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας η συνολική αξία των ομολόγων που είχαν αγοράσει οι Κεντρικές τράπεζες του ευρωσυστήματος στο πλαίσιο του προγράμματος PEPP είχε φθάσει τα 943,647 δισ. ευρώ.

Οι συμμετοχές της ΕΚΤ στο πλαίσιο του PEPP αυξήθηκαν κατά 16,3 δισ. ευρώ την εβδομάδα που έληξε στις 16 Απριλίου (πριν από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ αυτής της εβδομάδας), από 17,1 δισ. ευρώ μια εβδομάδα πριν.

Μάλιστα από τις αρχές Απριλίου φαίνεται ότι η ΕΚΤ προχωρά σε αυξημένες αγορές ομολόγων όπως είχε δεσμευτεί η επικεφαλής της Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, παρά τις αργίες του Πάσχα των Καθολικών, αγοράστηκαν ομόλογα ονομαστικής αξίας 33 δισ. ευρώ.

Οι αγορές αναμένουν τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να διακριβώσουν τις προθέσεις της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!