Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πώς δεν θα… μείνει στα χαρτιά η ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας
[Euro2day]: Πώς δεν θα… μείνει στα χαρτιά η ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας

[Euro2day]: Πώς δεν θα… μείνει στα χαρτιά η ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας

Προαπαιτούμενο η επιστροφή της κατοικίας, οι επενδύσεις σε κοινωνικές δομές όπως τα σχολεία και η αναβάθμιση του δημόσιου χώρου από τα πεζοδρόμια μέχρι τα πάρκα. Τι είπαν οι ειδικοί στο συνέδριο Prodexpo.

Χωρίς επιστροφή της κατοικίας, σοβαρές επενδύσεις σε κοινωνικές υποδομές (σχολεία, κ.ά.) και ουσιαστική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου (λειτουργικά πεζοδρόμια, πάρκα, κ.λπ.) η ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας είτε θα μείνει στα χαρτιά, είτε θα αφορά μόνο τους τουρίστες.

Αυτό είναι το συμπέρασμα από τις παρεμβάσεις τριών αρχιτεκτόνων που συμμετείχαν χθες σε συζήτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου Prodexpo και συντόνισε η Ολγα Ίτσιου, επίσης αρχιτέκτων και τεχνική διευθύντρια της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Dimand.

Οι ίδιοι συμφώνησαν, επίσης, πως για να προχωρήσει μια ουσιαστική ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας απαιτείται και μια συζήτηση, στην οποία θα συμμετέχουν οι κάτοικοι, η Πολιτεία και οι επενδυτές, ώστε να διατυπωθεί ένα κοινό όραμα, κάτι που σήμερα δεν υπάρχει. Ως αποτέλεσμα βλέπουμε να γίνονται φιλόδοξες, αλλά αποσπασματικές, απόπειρες που αρκετές φορές μένουν στα σχέδια. Ταυτόχρονα, το γεγονός πως έπειτα από αρκετά χρόνια καταγράφεται η επιθυμία νοικοκυριών να γυρίσουν στο κέντρο καθώς η πόλη σταμάτησε να επεκτείνεται.

«Το ιστορικό κέντρο έχει προβλήματα και πεθαίνει» είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ASPA Design Σπύρος Τσαγκαράτος και πρόσθεσε πως «μια πόλη που το ιστορικό της κέντρο δεν είναι ζωντανό, είναι προφανές πως δεν έχει μέλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!