Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πορτογάλος ΥΠΟΙΚ: Αναστολή δημοσιονομικών κανόνων έως το 2022
[Euro2day]: Πορτογάλος ΥΠΟΙΚ: Αναστολή δημοσιονομικών κανόνων έως το 2022

[Euro2day]: Πορτογάλος ΥΠΟΙΚ: Αναστολή δημοσιονομικών κανόνων έως το 2022

«Η ΕΕ πρέπει να διασφαλίσει την ευελιξία για να βοηθήσουμε τη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης. Χρειαζόμαστε περιθώριο για να έχουμε ισχυρά προσωρινά μέτρα στήριξης της οικονομίας», τόνισε ο Ζοάο Λεάο. Η Πορτογαλία ανέλαβε την 6μηνη προεδρία της ΕΕ.

Η ευελιξία στους δημοσιονομικούς κανόνες, για να βοηθηθούν οι χώρες της ΕΕ να αντιμετωπίσουν την πανδημία και να επανέλθουν στην ανάπτυξη, θα πρέπει να διατηρηθεί έως το 2022, δήλωσε ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών, Ζοάο Λεάο, σε συνέντευξή του στο Reuters.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέστειλε πέρυσι την υποχρέωση των χωρών της ΕΕ να διατηρούν τα ελλείμματά τους κάτω από το 3% του ΑΕΠ και να μειώσουν το δημόσιο χρέος τους κάτω από το 60% του ΑΕΠ καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε την οικονομία σκληρά. «Δεν πρέπει να αποσύρουμε τους έκτακτους κανόνες… πολύ νωρίς», τόνισε ο Λεάο, προσθέτοντας:

«Η ΕΕ πρέπει να διασφαλίσει ότι φέτος και το επόμενο έτος θα έχουμε την ευελιξία για να βοηθήσουμε τη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης. Χρειαζόμαστε περιθώριο για να έχουμε ισχυρά προσωρινά μέτρα στήριξης της οικονομίας».

Η Πορτογαλία ανέλαβε τον Ιανουάριο την εξάμηνη εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ. «Η κύρια προτεραιότητα της πορτογαλικής προεδρίας είναι να επιτύχουμε μία ταχεία και ισχυρή οικονομική ανάκαμψη, αυτό είναι απόλυτα κρίσιμο για την Ευρώπη”, είπε ο Λεάο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!