Σάββατο, 15 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πορτογαλία: Επαναλειτουργούν malls, καφέ και εστίαση σε εσωτερικούς χώρους
[Euro2day]: Πορτογαλία: Επαναλειτουργούν malls, καφέ και εστίαση σε εσωτερικούς χώρους

[Euro2day]: Πορτογαλία: Επαναλειτουργούν malls, καφέ και εστίαση σε εσωτερικούς χώρους

Το επόμενο και τελευταίο στάδιο της σταδιακής άρσης των υγειονομικών περιορισμών προβλέπεται σε δύο εβδομάδες, κυρίως με την επαναφορά δημόσιων εκδηλώσεων σε εξωτερικούς χώρους αν η εξέλιξη της υγειονομικής κατάστασης το επιτρέψει.

Η Πορτογαλία εισήλθε σήμερα στην τρίτη φάση μιας σταδιακής χαλάρωσης των περιορισμών που ξεκίνησε πριν από ένα μήνα, με την επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων, του εσωτερικού των καφέ και των εστιατορίων, των αιθουσών θεαμάτων, των λυκείων και των πανεπιστημίων.

Από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Μαρτίου, οι αρχές της χώρας είχαν επιβάλει αυστηρό γενικό λοκντάουν προκειμένου να αναχαιτίσουν ένα τρίτο βίαιο κύμα της επιδημίας του κορονοϊού. Περίπου δέκα δήμοι που καταγράφουν πολύ αυξημένα ποσοστά μολύνσεων δεν ακολούθησαν αυτήν την κίνηση άρσης των περιορισμών.

Οι έλεγχοι στα σύνορα με την Ισπανία θα διατηρηθούν τουλάχιστον έως τα τέλη του μηνός, όπως και η υποχρέωση για τους επισκέπτες που φθάνουν στην Πορτογαλία να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ και να υποβάλλονται σε καραντίνα. Η κυβέρνηση της Λισαβόνας χαλάρωσε ωστόσο την Παρασκευή τους περιορισμούς ταξιδιών που ίσχυαν από τα τέλη Ιανουαρίου, αίροντας την αναστολή πτήσεων με τη Βρετανία και τη Βραζιλία για μετακινήσεις που κρίνονται απαραίτητες.

Το επόμενο και τελευταίο στάδιο της σταδιακής άρσης των υγειονομικών περιορισμών προβλέπεται σε δύο εβδομάδες, κυρίως με την επαναφορά δημόσιων εκδηλώσεων σε εξωτερικούς χώρους αν η εξέλιξη της υγειονομικής κατάστασης το επιτρέψει, ανέφερε η σοσιαλιστική κυβέρνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!