Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πονοκέφαλος για την ΕΕ η επιστροφή στους δημοσιονομικούς κανόνες
[Euro2day]: Πονοκέφαλος για την ΕΕ η επιστροφή στους δημοσιονομικούς κανόνες

[Euro2day]: Πονοκέφαλος για την ΕΕ η επιστροφή στους δημοσιονομικούς κανόνες

Προβληματισμός στο Eurogroup για την πορεία της οικονομίας εν μέσω πανδημίας. Καυτό ερώτημα το πότε θα αρθεί η «ρήτρα διαφυγής» που επέτρεψε στις χώρες να διαθέσουν τεράστια ποσά για την οικονομία.

Ορατός ήταν ο προβληματισμός στην συνεδρίαση του Eurogroup για το πώς θα κινηθεί η οικονομία το επόμενο διάστημα και το πότε θα πρέπει να επανέλθουν οι δημοσιονομικοί κανόνες που «πάγωσαν» λόγω της πανδημίας.

Στο καυτό θέμα των δημοσιονομικών κανόνων και του πότε θα επιστρέψουν ο Πάουλο Τζεντιλόνι δήλωσε ότι θα πρέπει να επιστρέψουν όταν συνολικά φανεί ότι η ευρωζώνη βγήκε από τη κρίση, και δήλωσε ότι σήμερα δεν υπήρξε συζήτηση για συγκεκριμένη ημερομηνία. Συμπλήρωσε δε ότι την επόμενη χρονιά η δημοσιονομική πολιτική θα είναι υποστηρικτική.

Η Κριστίν Λαγκάρντ από την πλευρά της τόνισε ότι η ευρωζώνη δεν θα επιστρέψει πριν το τέλος του 2022 στα προ κρίσης επίπεδα δείχνοντας τη θέση της ΕΚΤ για ισχυρή δημοσιονομική στήριξη. Ο Κλάους Ρέγκλινγκ φάνηκε πιο συντηρητικός εκτιμώντας ότι θα υπάρξει ανάκαμψη από την επόμενη χρονιά.

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Paschal Donohoe (φωτ.) αρκέστηκε να πει ότι υπάρχει ξεκάθαρη αναγνώριση των ιδιαίτερων συνθηκών που οδήγησαν στο να παγώσουν οι κανόνες. Ολοι αναγνωρίσαμε ότι το σωστό είναι αυτή τη στιγμή να έχουμε πολιτικές που θα στηρίξουν την οικονομία.

Η οικονομία

Τα καλά νέα είναι ότι είδαμε σημαντική ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας μετά το lockdown δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Paschal Donohoe μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!