Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πομπέο σε Ρώμη: Η Κίνα απειλή για την εθνική ασφάλεια
[Euro2day]: Πομπέο σε Ρώμη: Η Κίνα απειλή για την εθνική ασφάλεια

[Euro2day]: Πομπέο σε Ρώμη: Η Κίνα απειλή για την εθνική ασφάλεια

Τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τους κινδύνους που ενέχει η οικονομική συνεργασία με την Κίνα εξέφρασε ο Μάικ Πομπέο κατά τη συνάντησή του με τον Λουίτζι ντι Μάιο.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο συναντήθηκε σήμερα στη Ρώμη με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Βασιζόμαστε ιδιαίτερα στην επιρροή που οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορέσουν να ασκήσουν επί των Λιβύων συνομιλητών και επί των ξένων παραγόντων, για να αποφευχθεί σαμποτάρισμα της διαδικασίας ειρήνευσης στη Λιβύη», τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.

Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, υπογράμμισε: «Ο υπουργός Εξωτερικών και εγώ είχαμε μια μακρά συζήτηση σχετικά με τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τα σχέδια του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας να εκμεταλλευτεί την οικονομική παρουσία του στην Ιταλία για να εξυπηρετήσει τους δικούς του στρατηγικούς σκοπούς».

«Οι ΗΠΑ καλούν επίσης την ιταλική κυβέρνηση να εξετάσει προσεκτικά τα ρίσκα για την εθνική της ασφάλεια και τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών της από τεχνολογικές εταιρείες με δεσμούς με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας» τόνισε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Πομπέο.

«Γνωρίζουμε τις ανησυχίες των Ηνωμένων Πολιτειών. Η ασφάλεια, για εμάς αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα», του απάντησε ο Ντι Μάιο.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε επίσης ότι «η χώρα του θα εγγυηθεί την ασφάλεια των δικτύων 5G» και ότι «παραμένει σταθερά αγκυροβολημένη στην ΕΕ και στη συμμαχία με τις ΗΠΑ», αλλά και ότι υπάρχουν και οι κοινές αξίες και συμφέροντα με τις χώρες της Ατλαντικής Συμμαχίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!