Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΠΟΜΙΔΑ: Ζητά παράταση βεβαίωσης μηχανικών για «ηλεκτρονική ταυτότητα»
[Euro2day]: ΠΟΜΙΔΑ: Ζητά παράταση βεβαίωσης μηχανικών για «ηλεκτρονική ταυτότητα»

[Euro2day]: ΠΟΜΙΔΑ: Ζητά παράταση βεβαίωσης μηχανικών για «ηλεκτρονική ταυτότητα»

Στόχος είναι να μην ταλαιπωρήσει χωρίς λόγο τους πολίτες και να μην υπονομεύσει την εξαιρετική κυβερνητική πρωτοβουλία που αφορά τις γονικές παροχές, αναφέρει ανακοίνωση. H πρόταση για τα αδήλωτα κτήρια.

Αμεση ήταν η κυβερνητική ανταπόκριση στη χθεσινή έκκληση της ΠΟΜΙΔΑ, που αφορούσε την ανάγκη άρσης των εμποδίων για τις αφορολόγητες γονικές παροχές, σύμφωνα με την οποία κατατίθεται τροπολογία από τον αναπλ. υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα για άνοιγμα της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ μέχρι την 31.12.2021!

Ανάλογη άμεση θετική κυβερνητική ανταπόκριση περιμένουμε και από το ΥΠΕΝ για το θέμα της παράτασης της ισχύος της βεβαίωσης των μηχανικών για το ίδιο χρονικό διάστημα (31.12.2021) , ώστε η ανάγκη έκδοσης “ηλεκτρονικής ταυτότητας” να μην ταλαιπωρήσει χωρίς λόγο τους πολίτες, και να μην υπονομεύσει την εξαιρετική κυβερνητική πρωτοβουλία που αφορά τις γονικές παροχές.

Η πλατφόρμα της ΚΕΔΕ αναμένεται να ανοίξει και πάλι σε λίγες ημέρες για δηλώσεις αδήλωτων εμβαδών ακινήτων χωρίς τις αναδρομικές χρεώσεις (έως και 13 ετών) και τα αφόρητα πρόστιμα (έως και 200%) που ισχύουν σήμερα, αλλά με προσαύξηση 20% στα οφειλόμενα τέλη της περιόδου από την 1.1.2020 μέχρι την ημέρα της υποβολής της δήλωσης. Η λειτουργεία της πλατφόρμας και πάλι δεν θα είναι μόνιμη, και με σταδιακή ανα εξάμηνο προσαύξηση του προστίμου, με όριο το 50%, όπως έχουμε προτείνει, αλλά για περιορισμένο και πάλι χρονικό διάστημα λίγων μηνών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!