Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πολωνία: Σχέδιο για κρατικοποίηση διεθνών media
[Euro2day]: Πολωνία: Σχέδιο για κρατικοποίηση διεθνών media

[Euro2day]: Πολωνία: Σχέδιο για κρατικοποίηση διεθνών media

ο γερμανικός δημοσιογραφικός όμιλος Verlagsgruppe Passau συνομιλεί με την κρατική εταιρεία διύλισης πετρελαίου της Πολωνίας PKN Orlen για την εξαγορά της πολωνικής του εταιρείας, της Polska Press, ανέφεραν πρόσφατες πληροφορίες.

Πολωνικές κρατικές επιχειρήσεις θα πρέπει να αναλάβουν τον έλεγχο μέσων ενημέρωσης που ανήκουν σε ξένους ομίλους στο πλαίσιο των σχεδιαζόμενων αλλαγών της κυβέρνησης στον τομέα, δήλωσε σήμερα ο Πολωνός υπουργός Πολιτισμού Πιότρ Γκλίνσκι.

Το κυβερνών κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) επιμένει εδώ και καιρό ότι τα μέσα ενημέρωσης που ανήκουν σε ξένους ομίλους διαστρεβλώνουν τον δημόσιο διάλογο και είναι αδίκως επικριτικά απέναντι στην κυβέρνηση.

Ο επικεφαλής του PiS Γιάροσλαβ Κατσίνσκι είχε δηλώσει τον Αύγουστο ότι η Πολωνία πρόκειται να καταρτίσει νομοσχέδιο για να περιορίσει την ξένη ιδιοκτησία σε μέσα ενημέρωσης, όπως εφημερίδες και τηλεοπτικά δίκτυα, όμως μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει γίνει.

Πριν από μερικές ημέρες το περιοδικό The Economist έγραψε, χωρίς να αναφέρει πηγές, ότι ο γερμανικός δημοσιογραφικός όμιλος Verlagsgruppe Passau συνομιλεί με την κρατική εταιρεία διύλισης πετρελαίου της Πολωνίας PKN Orlen για την εξαγορά της πολωνικής του εταιρείας, της Polska Press.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημο σχόλιο για τις πληροφορίες.

Όταν ρωτήθηκε αν η PKN θα εξαγοράσει την Polska Press, o Γκλίνσκι δήλωσε στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό RMF: “Πρέπει να παραδεχθείτε ότι αυτή δεν είναι μια κανονική κατάσταση, ότι σχεδόν όλος ο επαρχιακός Τύπος πρώτον είναι στα χέρια ενός ομίλου και δεύτερον στα χέρια ενός γερμανικού ομίλου”.

“Οι πολωνικές κρατικές εταιρείες θα πρέπει να εξαγοράζουν μέσα ενημέρωσης, όπου αυτό είναι δυνατό”, τόνισε, αν και διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει αν γίνονται τέτοιες συζητήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!