Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πολιτικές κόντρες στο Αιγαίο για τα pushback μεταναστών
[Euro2day]: Πολιτικές κόντρες στο Αιγαίο για τα pushback μεταναστών

[Euro2day]: Πολιτικές κόντρες στο Αιγαίο για τα pushback μεταναστών

Οι επαναπροωθήσεις μεταναστών στο Αιγαίο και η πολιτική Ελλάδας, Τουρκίας και ΜΚΟ, στις σελίδες του γερμανικού Τύπου. Οι μετανάστες απωθούνται από το ελληνικό λιμενικό συχνά δίχως να ελεγχθεί το κατά πόσο χρήζουν προστασίας, γράφει η Welt.

Η εφημερίδα Welt αναφέρεται σε εκτενές άρθρο της, υπό τον τίτλο «Το πρόβλημα των pushback – Με σκληρότητα απέναντι στην πιέση του μεταναστευτικού», στην τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στην ανατολική Μεσόγειο:

«Η Ελλάδα αντιδρά με ολοένα και μεγαλύτερη σκληρότητα στα πολυάριθμα πλοίαρια των μεταναστών. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα δεδομένα και οι παρατηρήσεις της τουρκικής ακτοφυλακής, καθώς και διάφορες ΜΚΟ. Εξετάζοντας τους αριθμούς με τη δέουσα προσοχή, οι ποικίλες πηγές αναδεικνύουν την τάση αυτή. Οι επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο δείχνουν να έχουν σημειώσει αύξηση τελευταία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι μετανάστες απωθούνται από την ελληνική ακτοφυλακή στα ανοιχτά και προς την Τουρκία – συχνά δίχως να ελεγχθεί το κατά πόσο χρήζουν προστασίας».

Αυξητική τάση στις επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο

Ωστόσο, ο συντάκτης του άρθρου επισημαίνει πως κατά την ταξινόμηση των δεδομένων που σχετίζονται με τις επαναπροωθήσεις, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι εμπλεκόμενοι δεν είναι πολιτικά ουδέτεροι:

«Οι ακτιβιστές των ΜΚΟ αγωνίζονται κυρίως για μια πιο φιλελεύθερη ευρωπαϊκή πολιτική στο προσφυγικό. Η ελληνική κυβέρνηση κατηγορεί επίσης ορισμένες οργανώσεις ότι συνεργάζονται με διακινητές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!