Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πολιτικές αντιδράσεις για την άφιξη προσφύγων στη Γερμανία
[Euro2day]: Πολιτικές αντιδράσεις για την άφιξη προσφύγων στη Γερμανία

[Euro2day]: Πολιτικές αντιδράσεις για την άφιξη προσφύγων στη Γερμανία

Από «μοιραίο μήνυμα» ως «ανεπαρκή» θεωρούν κόμματα της αντιπολίτευσης την απόφαση να δεχτεί η Γερμανία πρόσφυγες από την Ελλάδα. Κριτική ανθρωπιστικής οργάνωσης ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση. Στήριξη Ζεεχόφερ.

Η χθεσινή απόφαση του κυβερνητικού συνασπισμού στο Βερολίνο να δεχτεί η Γερμανία γύρω στους 1.550 πρόσφυγες από ελληνικά hot spot προκάλεσε πολλές και διαφορετικές αντιδράσεις. Την απόφαση του κυβερνητκού συνασπισμού επικροτούν Χριστιανοδημοκράτες, βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές και Σοσιαλδημοκράτες, κριτική ασκεί η αντιπολίτευση.

Το εθνικιστικό και ξενοφοβικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) κάνει λόγο για «μοιραίο μήνυμα». Οι Φιλελεύθεροι θεωρούν τον αριθμό των 1.550 προσφύγων αυθαίρετο και ζητούν την άμεση μετεγκατάσταση όλων των ανήλικων, οικογενειών και αρρώστων από τους ελληνικούς προσφυγικούς καταυλισμούς στη Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Εκτός αυτού θα πρέπει όλοι οι πρόσφυγες να μεταφερθούν από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα. Παρόμοια κριτική και αιτήματα διατυπώνουν οι Πράσινοι και το κόμμα Η Αριστερά που εκτιμούν την απόφαση «ανεπαρκή» και «απαράδεκτη».

«Η Ελλάδα προστάτευσε τα ευρωπαϊκά σύνορα»

Ο Χορστ Ζεεχόφερ στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση

Σφοδρή κριτική στην ελληνική κυβέρνηση ασκεί η οργάνωση παροχής βοήθειας στους πρόσφυγες Pro Asyl. Ο εγκλωβισμός χιλιάδων στα νησιά αποτελεί, σύμφωνα με το διευθυντή της οργάνωσης ΓκύντερΜπούρκχαρντ, κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οδηγεί σε απάνθρωπες συνθήκες και παρεμποδίζει δίκαιες διαδικασίες παροχής ασύλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!