Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πόλεμος Γαλλίας-ΗΠΑ για το εμβόλιο της Sanofi
[Euro2day]: Πόλεμος Γαλλίας-ΗΠΑ για το εμβόλιο της Sanofi

[Euro2day]: Πόλεμος Γαλλίας-ΗΠΑ για το εμβόλιο της Sanofi

(upd) Γενική κατακραυγή και απειλές κρατικοποίησης μετά τη δήλωση του CEO της γαλλικής Sanofi ότι οι ΗΠΑ πιθανότατα θα είναι οι πρώτες που θα πάρουν ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, διότι ήταν οι πρώτες που χρηματοδότησαν την έρευνα.

Το να δοθεί στις ΗΠΑ πρόσβαση κατά προτεραιότητα σε ένα εμβόλιο της Sanofi κατά του νέου κορωνοϊού θα ήταν «απαράδεκτο», δήλωσε υπουργός της γαλλικής κυβέρνησης, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

«Για εμάς θα ήταν απαράδεκτο να υπάρχει προνομιούχος πρόσβαση αυτής ή της άλλης χώρας με ένα πρόσχημα οικονομικό», ανέφερε η υφυπουργός Οικονομίας Agnes Pannier-Runacher σε συνέντευξή της στο Sud Radio.

Η οργή στη Γαλλία είναι τόσο μεγάλη που ο Olivier Faure επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της χώρας υπονόησε μέσω Twitter ότι η Sanofi ρισκάρει την κρατικοποίησή της γιατί «η υγεία είναι ένα δημόσιο αγαθό που πρέπει να προστατευτεί από τα παιχνίδια των αγορών».

Οι ΗΠΑ πιθανότατα θα είναι πρώτες στη σειρά στην περίπτωση που η Sanofi καταφέρει να αναπτύξει εμβόλιο, διότι η χώρα ήταν η πρώτη που χρηματοδότησε την έρευνα της γαλλικής εταιρείας, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Paul Hudson σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Οι ΗΠΑ, που επέκτειναν τον Φεβρουάριο τη συνεργασία τους με την εταιρεία για το εμβόλιο, λένε πως «αφού σας βοηθήσαμε να κατασκευάσετε τις δόσεις παίρνοντας ρίσκο, περιμένουμε να πάρουμε πρώτοι αυτές τις δόσεις», σύμφωνα με τον κ. Hudson.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!