Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πληρώνονται την επόμενη εβδομάδα οι ιδιοκτήτες ακινήτων
[Euro2day]: Πληρώνονται την επόμενη εβδομάδα οι ιδιοκτήτες ακινήτων

[Euro2day]: Πληρώνονται την επόμενη εβδομάδα οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Δεν άνοιξε τα χαρτιά του ο υπ. Οικονομικών για το αφορολόγητο όριο με πλαστικό χρήμα. Τον Μάρτιο η Επιστρεπτέα Προκαταβολή νούμερο 6, με βάση τα έσοδα Ιανουαρίου-Μαρτίου. Παράθυρο για πρόγραμμα «Γέφυρα» για μικρομεσαίους.

Την επόμενη εβδομάδα θα πληρωθούν οι ιδιοκτήτες για τα χαμένα ενοίκια Νοεμβρίου, δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην ΕΡΤ. Συμπλήρωσε ότι θα επιχειρηθεί να γίνει πληρωμή Δεκεμβρίου εντός Ιανουαρίου και να ακολουθήσει η αποζημίωση του Ιανουαρίου.

Σε 400.000 υπολόγισε τους δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 ο υπουργός Οικονομικών. Αρνήθηκε να τοποθετηθεί για το εάν θα υπάρχουν αλλαγές στις τρεις πρώτες δόσεις του μέτρου, προκειμένου να εξισωθεί με τις επόμενες σε ό,τι αφορά το ποσό που δεν θα επιστραφεί (το 50%), περιμένοντας τις εξελίξεις στο υγειονομικό μέτωπο.

Όπως είπε, με τα σημερινά δεδομένα, προγραμματίζεται ακόμα μια Επιστρεπτέα Προκαταβολή, η νο 6, η οποία θα διατεθεί τον Μάρτιο, με βάση τα εισοδήματα Ιανουαρίου-Μαρτίου.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι υπήρξε βελτίωση σε ό,τι αφορά τα έσοδα συγκεκριμένων κλάδων με την αξιοποίηση του click away (αξεσουάρ, καλλυντικά κ.ά), όπως φαίνεται από τη σύγκριση στοιχείων Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου. Το -59% στο λιανεμπόριο έγινε -40% σημείωσε ο υπουργός (εξαιρώντας τον χώρο των τροφίμων), ενώ στα βιβλιοπωλεία, σύμφωνα με τα στοιχεία, καταγράφεται αύξηση 76%.

Σε ό,τι αφορά το αφορολόγητο όριο που χτίζεται με το πλαστικό χρήμα, ο υπουργός απέφυγε να τοποθετηθεί, αναμένοντας τα τελικά στοιχεία από την κατανάλωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!