Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Plan B για τον κορωνοϊό ετοιμάζει ο ελληνικός τουρισμός
[Euro2day]: Plan B για τον κορωνοϊό ετοιμάζει ο ελληνικός τουρισμός

[Euro2day]: Plan B για τον κορωνοϊό ετοιμάζει ο ελληνικός τουρισμός

Μέτρα ξενοδόχων. Προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο. H αναθέρμανση κρατήσεων και η γραμμή άμυνας σε περιπτώσεις ακυρώσεων. Συζητήσεις με τράπεζες για μετάθεση αποπληρωμής δόσεων. Μελέτη ετοιμάζει το ΞΕΕ.

Σε φάση αναζήτησης των μέτρων και κινήσεων που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως «εμβόλιο» για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στον ελληνικό τουρισμό από την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού COVID-19 σε ολόκληρο τον πλανήτη βρίσκονται οι παράγοντες του χώρου.

Την πρωτοβουλία των κινήσεων έχουν αναλάβει οι Έλληνες ξενοδόχοι, καθώς είναι αυτοί που υποδέχονται τον κύριο όγκο των ξένων επισκεπτών που φθάνουν κάθε χρόνο στη χώρα μας και μοιράζονται το μεγαλύτερο μέρος των ταξιδιωτικών εισπράξεων.

Σύμφωνα με την ετήσια μελέτη του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) που εκπονήθηκε για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΞΕΕ) το 2019 οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αντιπροσώπευαν το 55,4% των συνολικών διανυκτερεύσεων που πραγματοποιήθηκαν σε καταλύματα όλων των τύπων και απέσπασαν το 65,7% των συνολικών εισπράξεων της χρονιάς.

Ρόλο «σεισμογράφου» για την καταγραφή των κραδασμών που δέχονται τα ελληνικά ξενοδοχεία και κατ’ επέκταση το σύνολο της οικονομίας εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού στις διεθνείς αγορές έχει αναλάβει το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων. Το ΙΤΕΠ εκπονεί αυτές τις μέρες για λογαριασμό του ΞΕΕ στοχευμένη μελέτη για τη στάθμιση των μέχρι στιγμής επιπτώσεων της κρίσης στα ελληνικά ξενοδοχεία.

Ενδεικτικό για το πόσο «καίγονται» οι ξενοδόχοι να αποκτήσουν έγκυρη εικόνα για την κατάσταση που διαμορφώνεται σε όλη τη χώρα είναι το γεγονός πως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, οι ερευνητές του ΙΤΕΠ έλαβαν 500 συμπληρωμένα ερωτηματολόγια από τους ξενοδόχους στις πρώτες 20 ώρες της έρευνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!