Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Plan B ετοιμάζει η Lufthansa αν απορριφθεί η διάσωση των €9 δισ.
[Euro2day]: Plan B ετοιμάζει η Lufthansa αν απορριφθεί η διάσωση των €9 δισ.

[Euro2day]: Plan B ετοιμάζει η Lufthansa αν απορριφθεί η διάσωση των €9 δισ.

Εν αναμονή της αυριανής ψηφοφορίας των μετόχων που έχουν μερίδιο λιγότερο από 50% βρίσκεται η γερμανική αεροπορική εταιρεία. Προβληματίζουν οι αντιρρήσεις μεγαλομετόχου για το κρατικό πακέτο. Τι περιλαμβάνει το «Σχέδιο Β».

Σχέδιο για την αποφυγή χρεοκοπίας έχει εκπονήσει η Lufthansa, σε περίπτωση που δεν εγκριθεί το σχέδιο διάσωσης των 9 δισ. ευρώ την Πέμπτη, στην ψηφοφορία των μετόχων, σύμφωνα με πηγή του Reuters.

Η γερμανική κυβέρνηση θα μπορεί ακόμη να λάβει 20% μερίδιο, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με το νέο σχέδιο, αυτό θα συμβεί σε δύο στάδια, χωρίς την ανάγκη έγκρισης των μετόχων, ανέφερε η πηγή.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Heinz Hermann Thiele έχει φέρει αντιρρήσεις στους όρους της διάσωσης, προτείνοντας μία έμμεση κρατική συμμετοχή στη Lufthansa μέσω της γερμανικής τράπεζας ανάπτυξης KfW, αντί για άμεση συμμετοχή και εκπροσώπηση στο διοικητικό συμβούλιο.

Ο Thiele, ο οποίος αύξησε πρόσφατα το μερίδιό του στη Lufthansa στο 15,5%, αναμένεται να ασκήσει βέτο στην έκτακτη γενική συνέλευση της Πέμπτης -η οποία πραγματοποιείται εξ αποστάσεως, λόγω της πανδημίας.

Η Lufthansa βρίσκεται εν αναμονή της ψηφοφορίας των μετόχων που έχουν λιγότερο από το 50% των μετοχών, όπου θα χρειαστεί πλειοψηφία δύο τρίτων για να περάσει η διάσωση. Ο διευθύνων σύμβουλος Carsten Spohr δήλωσε την Κυριακή ότι οι μέτοχοι που εκπροσωπούν μόνο το 38% των μετοχών είχαν εγγραφεί για την Εκτακτη Γενική Συνέλευση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!