Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πλακιωτάκης: Το Ρέθυμνο με τεράστιες δυνατότητες στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού
[Euro2day]: Πλακιωτάκης: Το Ρέθυμνο με τεράστιες δυνατότητες στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού

[Euro2day]: Πλακιωτάκης: Το Ρέθυμνο με τεράστιες δυνατότητες στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού

«Τις επόμενες ημέρες θα τεθεί προς δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το Υπουργείο Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής και αφορά την ολοκληρωμένη θαλάσσια νησιωτική πολιτική», ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης.

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα της επίσκεψης του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη σήμερα στο Ρέθυμνο ο οποίος συμμετείχε σε δύο συσκέψεις των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Επιμελητηρίου του νομού. Στον υπουργό τέθηκαν ζητήματα λιμενικών υποδομών, έργων που αφορούν στο master plan που κατάρτισε το διαδημοτικό λιμενικό ταμείο του νομού καθώς και ζητήματα που αφορούν στο μέτρο του Μεταφορικού Ισοδυνάμου.

Δήμαρχοι και εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών φορέων συζήτησαν με τον κ. Πλακιωτάκη ο οποίος συνοδευόταν από τον υφυπουργό υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη και τη γ.γ του υπουργείου Χριστιάνα Καλογήρου, την ανάγκη να υπάρχει άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα που αφορούν τις υποδομές, τις μελέτες και τα έργα αρμοδιότητας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας επισημαίνοντας από κοινού την αγαστή όπως τονίστηκε συνεργασία που υπάρχει και την αμεσότητα των υπηρεσιών του υπουργείου στην ανεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων.

«Τις επόμενες ημέρες θα τεθεί προς δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το Υπουργείο Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής και αφορά την ολοκληρωμένη θαλάσσια νησιωτική πολιτική», ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο πλαίσιο μέσω του οποίου: «…για πρώτη φορά η χώρα θα αποκτήσει ολοκληρωμένο σχεδιασμό και στρατηγική για τα θέματα νησιωτικότητας και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία υποστήριξης αυτού του Πλαισίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!