Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πλακιωτάκης: Αναμένονται τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα για τη λειτουργία της κρουαζιέρας
[Euro2day]: Πλακιωτάκης: Αναμένονται τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα για τη λειτουργία της κρουαζιέρας

[Euro2day]: Πλακιωτάκης: Αναμένονται τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα για τη λειτουργία της κρουαζιέρας

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μίλησε και για την εθνική στρατηγική λιμένων, η οποία όπως είπε, χρειάζεται επικαιροποίηση.

«Ευελπιστώ ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχουμε τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα και αντιστοίχως και τα ελληνικά, για το πώς θα μπορέσει να λειτουργήσει η κρουαζιέρα στη χώρα μας, και ίσως να είμαστε η πρώτη χώρα σε επίπεδο Ευρώπης, που θα μπορέσει να επανεκκινήσει η συγκεκριμένη δραστηριότητα».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, συμμετέχοντας στο διαδικτυακό συνέδριο του «Olympia Forum», με θέμα την επόμενη ημέρα για την Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα Ιόνια Νησιά, που οργάνωσε η εφημερίδα «Πατρίς» του Πύργου.

Όπως εξήγησε «η κρουαζιέρα είναι μία διεθνής δραστηριότητα που απαιτεί διεθνείς κανόνες, και αυτό που αναμένουμε, είναι τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα για το πώς θα μπορέσει να λειτουργήσει η κρουαζιέρα και να έχουμε έτοιμες τις κατευθυντήριες οδηγίες. Από κει και πέρα, εμείς, σε συνεργασία πάντοτε με τους ειδικούς επιστήμονες, θα διαμορφώσουμε τα δικά μας πρωτόκολλα για να μπορέσει η κρουαζιέρα να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό».

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μίλησε και για την εθνική στρατηγική λιμένων, η οποία όπως είπε, χρειάζεται επικαιροποίηση.

Συγκεκριμένα, «είμαστε σε μία διαδικασία επανανασύνταξης, αλλά αυτό που θέλω να τονίσω, είναι ότι σίγουρα υπάρχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω αξιοποίησης των λιμενικών υποδομών της χώρας». Η περαιτέρω αξιοποίηση, σύμφωνα με τον υπουργό, «προϋποθέτει περισσότερες επενδύσεις και εκσυγχρονισμό στις υποδομές, για αυτό με βάση το σχέδιο νόμου το οποίο βγήκε στη διαβούλευση, επιτέλους η χώρα μας θα αποκτήσει θεσμοθετημένη νησιωτική πολιτική, αφού μέσα στον νόμο περιλαμβάνονται συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, με τα οποία μπορούμε να επενδύσουμε σε συγκεκριμένες λιμενικές υποδομές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!