Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πλαφόν στα ναύλα βάζει κολοσσός στο χώρο των κοντέινερ
[Euro2day]: Πλαφόν στα ναύλα βάζει κολοσσός στο χώρο των κοντέινερ

[Euro2day]: Πλαφόν στα ναύλα βάζει κολοσσός στο χώρο των κοντέινερ

Το μέτρο τέθηκε σε ισχύ από την CMA CGM και θα κρατήσει μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. Η εταιρεία δηλώνει ότι βάζει σε προτεραιότητα τις μακροπρόθεσμες σχέσεις με τους πελάτες της μέσα σε μια πρωτοφανή κατάσταση στην ναυτιλία.

Ο τρίτος μεγαλύτερος όμιλος του κόσμου στον χώρο των πλοίων μεταφοράς κοντέινερ ανακοίνωσε ότι βάζει πλαφόν στα ναύλα για τους επόμενους πέντε μήνες, υποκύπτοντας στις πιέσεις πελατών αλλά και ρυθμιστικών αρχών που ανησυχούν από το ξέφρενο ράλι στο κόστος μεταφοράς.

«Αν και στην αγορά τα ναύλα αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνουν τους επόμενους μήνες, το γκρουπ αποφάσισε να σταματήσει τις αυξήσεις σε όλες τις υπηρεσίες», ανακοίνωσε η γαλλική CMA CGM SA.

Το μέτρο τέθηκε ήδη σε ισχύ και θα κρατήσει μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. Η εταιρεία δηλώνει ότι βάζει σε προτεραιότητα τις μακροπρόθεσμες σχέσεις με τους πελάτες της μέσα σε μια πρωτοφανή κατάσταση στην ναυτιλία.

Το κόστος μεταφοράς ενός κοντέινερ από τη Σαγκάη στο Λος Αντζελες έφτασε τις 11.569 δολάρια την περασμένη εβδομάδα, οκτώ φορές υψηλότερα από τα προ πανδημίας επίπεδα, σημειώνει το Bloomberg.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!