Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Με πιστοποιητικό οι Γάλλοι από σήμερα σε σινεμά, μουσεία, στάδια
[Euro2day]: Με πιστοποιητικό οι Γάλλοι από σήμερα σε σινεμά, μουσεία, στάδια

[Euro2day]: Με πιστοποιητικό οι Γάλλοι από σήμερα σε σινεμά, μουσεία, στάδια

Την ώρα που η κυβέρνηση δεν διστάζει να κάνει λόγο για «τέταρτο κύμα» και η μάσκα κάνει την επανεμφάνισή της σε πολλές τουριστικές περιοχές, τίθεται σε εφαρμογή το υγειονομικό διαβατήριο. Σε ποιους χώρους απαιτείται και τι.

«Ετοιμάστε τα δικαιολογητικά σας» για να πάτε στον κινηματογράφο, τα μουσεία ή στα στάδια: οι Γάλλοι από σήμερα πρέπει να παρουσιάζουν βεβαίωση εμβολιασμού κατά της covid-19 ή αρνητικό τεστ προκειμένου να επισκεφθούν τους περισσότερους πολιτιστικούς χώρους την ώρα που η χώρα είναι αντιμέτωπη με νέα άνοδο των κρουσμάτων λόγω του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορονοϊού.

Με 18.000 νέες μολύνσεις μέσα σε διάστημα 24 ωρών «παρατηρούμε μια αύξηση της κυκλοφορίας του ιού της τάξης του 150% σε διάστημα μίας εβδομάδας: δεν έχουμε δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο», τόνισε χθες Τρίτη ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Την ώρα που η κυβέρνηση της Γαλλίας δεν διστάζει να κάνει λόγο για «τέταρτο κύμα» της επιδημίας και η μάσκα κάνει την επανεμφάνισή της σε πολλές τουριστικές περιοχές όπου η επιδημία φαίνεται να αναζωπυρώνεται, το Συμβούλιο Υγειονομικής Άμυνας συνεδριάζει σήμερα, ημέρα που τίθεται σε εφαρμογή η υποχρεωτική χρήση του υγειονομικού διαβατηρίου σε όλους τους χώρους –πολιτιστικούς και ψυχαγωγικούς– όπου συγκεντρώνονται περισσότερα από 50 άτομα (έναντι 1.000 που ίσχυε μέχρι πρότινος).

Η χρήση του υγειονομικού διαβατηρίου διευρύνεται από σήμερα προτού να υιοθετηθεί το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!