Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πυρετός από δημοπρατήσεις «ψηφιακών» έργων μέσα σε 18 μήνες
[Euro2day]: Πυρετός από δημοπρατήσεις «ψηφιακών» έργων μέσα σε 18 μήνες

[Euro2day]: Πυρετός από δημοπρατήσεις «ψηφιακών» έργων μέσα σε 18 μήνες

Μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο θα δημοπρατηθούν 318 έργα. Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Κ. Πιερρακάκης 448 έργα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2025. Οι κινήσεις των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών.

Συνολικά 448 σημαντικά έργα θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το 2025 από τα οποία 130 έχουν ήδη βγει στον αέρα όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης μιλώντας στο συνέδριο Infocom world. 2021.

Όπως επεσήμανε «έρχονται 448 αθροιστικά έργα μέχρι το 2025 όπως κωδικοποιούνται στην Βίβλο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού. Έργα για τα οποία συζητούσαμε 15 χρόνια πίσω έχουν αρχίσει να δημοπρατούνται και έχουν αναδόχους».

«Η ΚτΠ βγάζει τα έργα το ένα μετά το άλλο, σε κλίμακα που δεν έχει ξαναγίνει. Έχουν τεθεί ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και μπορούν να αλλάξουν μόνο μία φορά» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι όλα τα έργα θα πρέπει να δημοπρατηθούν μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο.

«Πρέπει να τρέξουμε γρήγορα» είπε χαρακτηριστικά χαρακτηρίζοντας το Ταμείο Ανάκαμψης «ένα εργαλείο της στρατηγικής της κυβέρνησης».

Αναφερόμενος στις τηλεπικοινωνίες ο υπουργός είπε ότι στην κινητή τηλεφωνία προχωρούμε με καλούς ρυθμούς. «Πρέπει να δούμε τι άλλες στοχευμένες κινήσεις θα πρέπει να κάνουμε για την αξιοποίηση του 5G» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι από συνολικά 4,8 εκατ. γραμμές τα 3,5 εκατ. δίνουν πάνω από 100 Mbps.

Αντίθετα όσον αφορά την σταθερή τηλεφωνία και ειδικά τις οπτικές ίνες ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι «είμαστε πίσω». Ανέφερε ότι υπάρχουν 2 εκατ. γραμμές οπτικών ινών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!