Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Με ποιους όρους θα δίνονται μικροπιστώσεις ως 25.000 ευρώ
[Euro2day]: Με ποιους όρους θα δίνονται μικροπιστώσεις ως 25.000 ευρώ

[Euro2day]: Με ποιους όρους θα δίνονται μικροπιστώσεις ως 25.000 ευρώ

Χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις, αλλά πιθανόν με εγγυήσεις τα δάνεια ύψους έως 25.000 ευρώ. Μειώνεται το αρχικό κεφάλαιο για τις εταιρίες μικροχρηματοδοτήσεων. Ποιοι μπορούν να ιδρύσουν τις εταιρείες.

Με μικρότερο αρχικό κεφάλαιο, από ό,τι είχε προβλεφθεί, θα μπορούν να ιδρυθούν οι φορείς μικροπιστώσεων, σύμφωνα με νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών χθες στη Βουλή. Συγκεκριμένα, πλέον, για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας απαιτείται η κάλυψη αρχικού κεφαλαίου ίσου τουλάχιστον με το ποσό των 250.000 αντί των 400.000 ευρώ που προβλεπόταν αρχικά.

Πέραν της μείωσης του αρχικού κεφαλαίου, με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις, αλλάζει και η πρόβλεψη ότι τα ιδρύματα μικροχρηματοδοτήσεων θα ιδρύονται και λειτουργούν με τη μορφή ανώνυμης εταιρείας αποκλειστικού σκοπού. Σύμφωνα με τις αλλαγές του υπουργείου Οικονομικών, τα ιδρύματα μικροχρηματοδοτήσεων, θα λειτουργούν και με τη μορφή της κεφαλαιουχικής ή αστικής εταιρείας.

Είναι προφανές ότι με τις δύο παραπάνω αλλαγές, βελτιώνονται οι όροι για να αποκτήσει κάποιος άδεια λειτουργίας ιδρύματος μικροπιστώσεων.

Το νομοσχέδιο, για την εισαγωγή του πλαισίου μικροπιστώσεων στη χώρα μας, ψηφίζεται την επόμενη εβδομάδα από τη Βουλή. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένο θεσμός, αποτελεί ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα της αγοράς, καθώς δίνει τη δυνατότητα λήψης δανείων έως 25.000 χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις, σε πολύ μικρές επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, φυσικά πρόσωπα, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, φοιτητές κ.ο.κ. Δηλαδή σε όλους, όσοι σήμερα είναι αποκλεισμένοι από το τραπεζικό σύστημα, καθώς δεν μπορούν να παράσχουν εξασφαλίσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!