Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ποιους αφορά το «καλάθι» του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
[Euro2day]: Ποιους αφορά το «καλάθι» του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

[Euro2day]: Ποιους αφορά το «καλάθι» του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Το τρίπτυχο οικονομία – ανάπτυξη – μεταρρυθμίσεις και η έμφαση στους νέους. Η απασχόληση, η επιχειρηματικότητα, οι φόροι και οι εισφορές. Ποια μέτρα βρίσκονται πάνω στο τραπέζι των ανακοινώσεων από τον πρωθυπουργό.

Με έμφαση στο τρίπτυχο οικονομία – ανάπτυξη – μεταρρυθμίσεις και ιδιαίτερη μέριμνα για τους νέους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινιάζει σήμερα την 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σε μια ιδιαίτερη συγκυρία, με την πανδημία να ταλανίζει τη χώρα εδώ και 1,5 χρόνο και την κοινωνία αναπόφευκτα να συνεχίζει να δοκιμάζεται, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να πείσει για την «αλλαγή σελίδας» που επαγγέλλεται και να εκπέμψει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα.

Στον απολογισμό που αρχικά θα κάνει για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, ο κ. Μητσοτάκης θα υπενθυμίσει πως το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της θητείας του, διαχειρίζεται κρίσεις, ωστόσο ο απολογισμός -όπως θα πει- είναι θετικός.

Αναμένεται να επικεντρωθεί στην ισχυρή ανάπτυξη που επιβεβαιώθηκε την περασμένη Τρίτη από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και στον πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο που αυτή θα επιφέρει, ενώ θα υπογραμμίσει την ενίσχυση της απασχόλησης, με τη δημιουργία περίπου 70.000 επιπλέον θέσεων εργασίας κατά την τελευταία διετία. Θα εστιάσει δε στην αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων στη χώρα, αλλά και των καταθέσεων των νοικοκυριών.

Έντονη θα είναι η αναφορά του πρωθυπουργού στους νέους, υπέρ των οποίων θα εξαγγείλει συγκεκριμένα, ειδικά μέτρα ενίσχυσής τους, με φόντο την απασχόληση, την πρόσβαση στη γνώση και τη ψηφιακή πρόσβαση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!