Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ποιο… «εμβόλιο» θα δώσει ανοσία στον ελληνικό τουρισμό
[Euro2day]: Ποιο… «εμβόλιο» θα δώσει ανοσία στον ελληνικό τουρισμό

[Euro2day]: Ποιο… «εμβόλιο» θα δώσει ανοσία στον ελληνικό τουρισμό

Πώς θα ξεπεράσει την πανδημία ο κομβικός για την ελληνική οικονομία κλάδος. Η ελκυστικότητα της χώρας ως προορισμού και οι εκτιμήσεις για την επαναφορά των αφίξεων. Τι δηλώνουν κορυφαία στελέχη για την επόμενη ημέρα.

Γρήγορο ρυθμό εμβολιασμού, αυστηρά πρωτόκολλα, σωστή επικοινωνιακή στρατηγική, έμφασης την ποιότητα και όχι στην τιμή, ενίσχυση των εναλλακτικών δικτύων συνιστούν το «περιεχόμενο» ενός αποτελεσματικού «εμβολίου» που θα εκτινάξει το 2021 τον ελληνικό τουρισμό, σύμφωνα με κορυφαίους παράγοντες του κλάδου.

Με την Ελλάδα να είναι ελκυστικός προορισμός, καθώς βρίσκεται στην πέμπτη θέση (πίσω από Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία) των χωρών που θέλουν να ταξιδέψουν οι ευρωπαίοι τους επόμενους έξι μήνες, (ουσιαστικά πριν την έναρξη της θερινής σεζόν) η λήψη άμεσα μιας σειρά μέτρων που θα θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος μπορεί να εξασφαλίσει θεματική επάνοδο αφίξεων και εσόδων τουλάχιστον στο 50-60% των αντίστοιχων μεγεθών του 2019, ίσως και ψηλότερα σύμφωνα με τους ειδικούς.

Με άλλα λόγια καλώς εχόντων των πραγμάτων για το 2021 ο ελληνικός τουρισμός φιλοδοξεί να ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ σε εισπράξεις από 4,03 δισ. ευρώ (δεκάμηνο) του 2020, δίνοντας μεγάλη ώθηση στο ΑΕΠ της χώρας, και να φιλοξενήσει περισσότερους από 18 εκατ. τουρίστες από 7,1 εκατ. (δεκάμηνο) το 2020 και 29,7 εκατ. το 2019.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!