Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών για τον αντιπρόεδρο της Samsung
[Euro2day]: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών για τον αντιπρόεδρο της Samsung

[Euro2day]: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών για τον αντιπρόεδρο της Samsung

Καθώς ο Jay Y. Leeέχει εκτίσει ήδη έναν χρόνο στη φυλακή, το υπόλοιπο της ποινής του είναι 18 μήνες. Οι επιπτώσεις για τη Samsung.

Δικαστήριο της Νότιας Κορέας καταδίκασε τον αντιπρόεδρο της Samsung Electronics, Jay Y. Lee, σε δυόμισι χρόνια φυλακή, απόφαση που εκτιμάται πως θα έχει τεράστιες επιπτώσεις τόσο για την ηγεσία του τεχνολογικού κολοσσού όσο και για τις απόψεις της Κορέας ως προς τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Lee καταδικάστηκε για δωροδοκία συνεργάτη της πρώην προέδρου Park Geun-hye και φυλακίστηκε για πέντε χρόνια το 2017. Ο ίδιος αρνήθηκε την αδικοπραξία και η ποινή του μειώθηκε και ανεστάλη κατόπιν έφεσης, και απελευθερώθηκε μετά από έναν χρόνο στη φυλακή.

Το Ανώτατο Δικαστήριο παρέπεμψε την υπόθεση και πάλι στο δικαστήριο της Σεούλ, που εξέδωσε σήμερα την απόφασή του, κρίνοντας τον Lee ένοχο για δωροδοκία, κατάχρηση και συγκάλυψη εσόδων από εγκληματικές ενέργειες ύψους 8,6 δισ. γουον (7,8 εκατ. δολαρίων).

Καθώς ο Lee έχει εκτίσει ήδη έναν χρόνο στη φυλακή, το υπόλοιπο της ποινής του είναι 18 μήνες.

Ο δικαστής σημείωσε πως μπορεί να ασκηθεί έφεση στη νέα απόφαση εντός επτά ημερών, ωστόσο νομικοί εκτιμούν πως επειδή το Ανώτατο Δικαστήριο έχει ήδη αποφανθεί μια φορά επί του θέματος, οι πιθανότητες τώρα για αλλαγή της νομικής ερμηνείας της απόφασης είναι χαμηλότερες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!