Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ποιοι θα παίρνουν σύνταξη μέσα σε 24 ώρες
[Euro2day]: Ποιοι θα παίρνουν σύνταξη μέσα σε 24 ώρες

[Euro2day]: Ποιοι θα παίρνουν σύνταξη μέσα σε 24 ώρες

Η ψηφιακή σύνταξη και ποιες κατηγορίες ετοιμάζεται να εντάξει το υπ. Εργασίας. Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και πώς μπορούν να ενταχθούν σε αυτήν και εκκρεμείς αιτήσεις από το 2017.

Ακόμη και εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης, που έχουν υποβληθεί από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μετά, θα μπορέσουν να ενταχθούν στη διαδικασία ψηφιακής απονομής των συντάξεων, που ξεκινά πιλοτικά τον Ιούνιο για τις συντάξεις γήρατος των αγροτών και τις συντάξεις χηρείας μετά από θάνατο συνταξιούχων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας και του e-ΕΦΚΑ σε δυο μήνες από σήμερα, το 40% των νέων αιτήσεων για συνταξιοδότηση θα απονέμεται ψηφιακά και μέσα σε μόνο λίγα δευτερόλεπτα ενώ, καθώς θα εξελίσσεται η διαδικασία στο τέλος του 2021 το 85% των νέων αιτημάτων θα ολοκληρώνεται αυτόματα.

Η πιλοτική λειτουργία της ψηφιακής απονομής κύριας σύνταξης «ΑΤΛΑΣ» στον e-ΕΦΚΑ ξεκίνησε από δύο «εύκολες» κατηγορίες, τις συντάξεις χηρείας σε περιπτώσεις θανάτου συνταξιούχου, και τις συντάξεις γήρατος τέως ΟΓΑ χωρίς διαδοχική ασφάλιση.

Μάλιστα, στην υπουργική απόφαση που καθορίζει την διαδικασία υποβολής των αιτήσεων δίνεται η δυνατότητα να επανυποβληθούν ηλεκτρονικά αιτήσεις που ανήκουν στην συγκεκριμένη κατηγορία και εκκρεμούν από την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ, τον Ιανουάριο του 2017 και εφεξής. Εφόσον κληθούν από το ταμείο, οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν νέα αίτηση, ψηφιακά, στην οποία θα καταχωρείται και η ημερομηνία αρχικής υποβολής, προκειμένου να υπολογιστούν και τα αναδρομικά που δικαιούται ο συνταξιούχος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!