Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ποιοι παίρνουν σειρά στον νέο κύκλο φορο-ελαφρύνσεων
[Euro2day]: Ποιοι παίρνουν σειρά στον νέο κύκλο φορο-ελαφρύνσεων

[Euro2day]: Ποιοι παίρνουν σειρά στον νέο κύκλο φορο-ελαφρύνσεων

Αλμα ανάπτυξης ακόμα και πάνω από 7% προβλέπουν αναλυτές για φέτος. Σχέδιο για κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης σε Δημόσιο και συνταξιούχους. Ποιοι μπορούν να προσδοκούν σε επιπλέον μέτρα ελάφρυνσης. Σχέδιο για σπίτια σε νέους.

Τίτλοι τέλους και στην εισφορά αλληλεγγύης των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων αναμένεται να πέσουν το 2022 στο βαθμό που επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις αναλυτών για έκρηξη ανάπτυξης με ρυθμό πάνω από 7% φέτος, ενώ τους επόμενους μήνες αναμένεται να εξελιχθεί το Εθνικό Σχέδιο για τους Νέους με σωρεία ενισχύσεων που φτάνουν ακόμα και στην παροχή κρατικής στέγης σε νέα ζευγάρια.

Η Moody’s Analytics έθεσε χθες τον πήχη των προβλέψεων στο εντυπωσιακό 8,2%, εκτίμηση την οποία για λόγους ασφαλείας κανένας δεν υιοθετεί επί του παρόντος στους κόλπους του οικονομικού επιτελείου. Όπως συνέβη και με την τελευταία αναθεώρηση (5,9% από 3,6%), την οποία πληροφορηθήκαμε δια στόματος Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση περιμένει πρώτα μετρήσιμα στοιχεία πέραν των ενδείξεων που υπάρχουν για να προχωρήσει σε νέα αναθεώρηση. Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει τα στοιχεία τρίτου τριμήνου στις 6 Δεκεμβρίου, περίοδο κατά την οποία ο προϋπολογισμός θα έχει κατατεθεί στη Βουλή ενώ νωρίτερα στα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται και η επίσημη αναθεώρηση των εκτιμήσεων από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Η πρόβλεψη για ρυθμό ανάπτυξης 5,9% θεωρείται ενδιάμεσος σταθμός και ήδη χαρακτηρίζεται συντηρητική από τον υπουργό Οικονομικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!