Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ποιοι κερδίζουν ρύθμιση χρεών σε 36 έως 120 δόσεις
[Euro2day]: Ποιοι κερδίζουν ρύθμιση χρεών σε 36 έως 120 δόσεις

[Euro2day]: Ποιοι κερδίζουν ρύθμιση χρεών σε 36 έως 120 δόσεις

Τελευταία ευκαιρία για «χαμένες» ρυθμίσεις στην Εφορία λόγω της πανδημίας και επανένταξη στη ρύθμιση σε 100 έως 120 δόσεις. Πρεμιέρα για διευκολύνσεις σε ορίζοντα 3-6 ετών, καθώς ανοίγει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. Ποιοι είναι δικαιούχοι.

Τελευταία ευκαιρία επανένταξης σε ρυθμίσεις οφειλών 100-120 δόσεων έως αύριο ενώ ενδεχομένως ακόμα και σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τη ρύθμιση οφειλών της πανδημίας σε 36-72 δόσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διευκόλυνσης των φορολογουμένων για την πληρωμή συσσωρευμένων χρεών στη διάρκεια της πανδημίας και οι αρμόδιες υπηρεσίες από τις αρχές του 2022 δεν θα «χαριστούν» σε όσους δεν φανούν πρόθυμοι να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης αναμένεται να επανέλθουν δυναμικά στο προσκήνιο καθώς η οικονομική δραστηριότητα θα βρίσκει ολοένα και περισσότερο τους ρυθμούς κανονικότητας και υπ’ αυτό το πρίσμα η ρύθμιση των χρεών δημιουργεί ασπίδα προστασίας έναντι δυσάρεστων εκπλήξεων.

Σε πρώτη φάση έως αύριο, όσοι επλήγησαν από την πανδημία και δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν σε ρυθμισμένες οφειλές τους στην εφορία ή τα ασφαλιστικά ταμεία στο διάστημα Μαρτίου 2020-Ιουλίου 2021 μπορούν να ξανακερδίσουν τις ρυθμίσεις 100 και 120 δόσεων υπό την προϋπόθεση καταβολής της δόσης Αυγούστου- Σεπτεμβρίου. Σε αυτή την περίπτωση αναβιώνουν όλα τα ευεργετήματα των ρυθμίσεων που χάθηκαν και οι ενδιάμεσες δόσεις μεταφέρονται στο τέλος της ρύθμισης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!