Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ποιοι εργαζόμενοι θα μπουν στο νέο σύστημα επικουρικής σύνταξης
[Euro2day]: Ποιοι εργαζόμενοι θα μπουν στο νέο σύστημα επικουρικής σύνταξης

[Euro2day]: Ποιοι εργαζόμενοι θα μπουν στο νέο σύστημα επικουρικής σύνταξης

Το σουηδικό μοντέλο βρίσκεται στο μικροσκόπιο του υπουργείου Εργασίας. Ποιοι από τους ήδη εργαζόμενους θα μπουν στο νέο σύστημα. Τι «αποκάλυψε» ο υφυπουργός Πάνος Τσακλόγλου για το πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό.

«Παράθυρο» για ένταξη στο νέο υπό διαμόρφωση κεφαλαιοποιητικό σύστημα επικουρικής ασφάλισης όχι μόνο των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας αλλά και όσων βρίσκονται ήδη εντός αυτής, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις εξετάζει το υπουργείο Εργασίας. Την ίδια δυνατότητα, βάσει των προτάσεων που επεξεργάζονται στην Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, θα έχουν και ομάδες εργαζόμενων για τις οποίες σήμερα δεν προβλέπεται επικουρική ασφάλιση, κατά κύριο λόγο ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες.

Τόσο οι ήδη εργαζόμενοι, νέοι σε ηλικία ή σε έτη ασφάλισης, όσο και οι μη μισθωτοί θα μπορούν να ενταχθούν στο νέο σύστημα εθελοντικά. Μεταξύ των σεναρίων που έχουν πέσει στο τραπέζι, βρίσκεται η δυνατότητα εθελοντικής ένταξης για παράδειγμα των νέων σε ηλικία εργαζόμενων, μεταξύ 30-35 ετών, ή όσων έχουν 5-10 έτη ασφάλισης.

Στον πυρήνα της κυβερνητικής πρότασης που επεξεργάζεται ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου βρίσκεται ένα νέο, δημόσιο επικουρικό ταμείο που θα λειτουργεί με βάση το κεφαλαιοποιητικό σύστημα, χωρίς να αποκλείεται σύμφωνα με πληροφορίες και η ύπαρξη μιας μίνιμουμ εξασφάλισης του αρχικού κεφαλαίου, υπό την μορφή εγγύησης από το κράτος. Καθώς το σύστημα παραμένει στο πλαίσιο της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, κάλυψη θα υπάρχει άλλωστε, τόσο για τον κίνδυνο θανάτου όσο και αναπηρίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!