Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πιέζουν οι θεσμοί για ενεργειακές ιδιωτικοποιήσεις
[Euro2day]: Πιέζουν οι θεσμοί για ενεργειακές ιδιωτικοποιήσεις

[Euro2day]: Πιέζουν οι θεσμοί για ενεργειακές ιδιωτικοποιήσεις

Ποιες εκκρεμότητες εντοπίζονται για το «ξεκλείδωμα» σε ΔΕΠΑ Υποδομών και Εμπορίας, Υπόγεια Αποθήκης Φυσικού Αερίου στη Νότια Καβάλα και ΕΛΠΕ, στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ. Τα ανοιχτά μέτωπα και οι νομοθετικές ρυθμίσεις.

Καθυστερημένη εφαρμογή του προγράμματος των ενεργειακών αποκρατικοποιήσεων αναγνωρίζει και η Έκθεση των Θεσμών για την 10η μεταμνημονιακή αξιολόγηση.

Στο μικροσκόπιο των Θεσμών τέθηκαν και οι ιδιωτικοποιήσεις, της ΔΕΠΑ Υποδομών, της ΔΕΠΑ Εμπορίας, της Υπόγειας Αποθήκης Φυσικού Αερίου στη Νότια Καβάλα, αλλά και της ΕΛ.ΠΕ., που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως προκύπτει από την Έκθεση, οι εκκρεμότητες που εντοπίζονται για το «ξεκλείδωμα» των δύο εξ αυτών, ήτοι, της ΔΕΠΑ Υποδομών και της Υπόγειας Αποθήκης, είναι στο επίπεδο νομοθετικών και ρυθμιστικών πρωτοβουλιών, που αναμένονται. Αντίθετα, για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας η καθυστέρηση αποδίδεται γενικά σε εκκρεμή ζητήματα, χωρίς να προσδιορίζονται, ενώ για την ΕΛ.ΠΕ. αιτιολογείται η αναστολή της προώθησης της διαδικασίας, λόγω της μείωσης της αξίας κεφαλαιοποίησης περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας και της πανδημίας που επηρέασε την οικονομική δραστηριότητα.

Πιο συγκεκριμένα, για τη ΔΕΠΑ Υποδομών, η Έκθεση επισημαίνει ότι η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης παραμένει ακόμη σε εξέλιξη, με την υπόδειξη να λυθούν οι υπάρχουσες νομοθετικές εκκρεμότητες πριν από την υποβολή δεσμευτικών προσφορών, που έχει οριστεί για τις 15 Ιουλίου. Προφανώς, η αναφορά έχει να κάνει με τη νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ενοποίηση της περιουσιακής βάσης των τριών Εταιρειών Διανομής Αερίου, Αττικής, Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας και ΔΕΔΑ, που ελέγχονται από τη ΔΕΠΑ Υποδομών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!