Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ποιες περιφέρειες έχουν μείνει πίσω στους εμβολιασμούς
[Euro2day]: Ποιες περιφέρειες έχουν μείνει πίσω στους εμβολιασμούς

[Euro2day]: Ποιες περιφέρειες έχουν μείνει πίσω στους εμβολιασμούς

Γιατί εμφανίζεται η Φλώρινα ως ουραγός όλης της χώρας, κυκλωμένη από γειτονικούς νομούς με διπλάσια ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης. Τι λέει ο αντιπεριφερειάρχης. Ποιες περιοχές προηγούνται στον αγώνα των εμβολίων.

Γιατί εμφανίζεται η Φλώρινα ως ουραγός όλης της χώρας, κυκλωμένη από γειτονικούς νομούς με διπλάσια ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης. Πλασματικό το νούμερο, υποστηρίζει ο αντιπεριφερειάρχης

Στον διαδραστικό επιδημιολογικό χάρτη του gov.gr για την COVID-19 που καταγράφει μεταξύ άλλων τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού ανά Περιφερειακή Ενότητα, εμφανίζεται η Φλώρινα να υστερεί εντυπωσιακά όλων των άλλων περιοχών της χώρας.

Σύμφωνα με την καταγραφή, μόλις το 23,51% των κατοίκων του ακριτικού νομού έχει εμβολιαστεί έστω με μία δόση και το 18,13% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του. Η Φλώρινα όχι μόνο βρίσκεται στη θέση του ουραγού, αλλά απέχει 6,5 ολόκληρες μονάδες από τους προτελευταίους σε εμβολιαστική κάλυψη νομούς, που είναι η Ροδόπη και οι Σέρρες, με 30,05% στην πρώτη δόση.

Ακόμη πιο ανεξήγητο φαντάζει το γεγονός ότι οι τρεις υπόλοιποι νομοί της Δυτικής Μακεδονίας (Καστοριά, Γρεβενά και Κοζάνη) βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα των περιοχών με τη μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη, με ποσοστά σχεδόν διπλάσια αυτών της Φλώρινας.

ΠΙΝΑΚΑΣ 1: Οι 10 νομοί με τη μικρότερη εμβολιαστική κάλυψη

Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Γιάννης Κιοσές, υποστηρίζει πως η εικόνα αυτή είναι πλασματική. Έχει στείλει, μάλιστα, επιστολή διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, ζητώντας να αλλάξει ο τρόπος καταγραφής, ώστε να μην εμφανίζεται αυτή η εικόνα που αδικεί το νομό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!