Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ποιες παρεμβάσεις έρχονται για τις δημόσιες συμβάσεις
[Euro2day]: Ποιες παρεμβάσεις έρχονται για τις δημόσιες συμβάσεις

[Euro2day]: Ποιες παρεμβάσεις έρχονται για τις δημόσιες συμβάσεις

Επικυρώθηκε με ΚΥΑ η εθνική στρατηγική 2021 – 2025. Στις 74 ανέρχονται οι δράσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν. Οι τέσσερις βασικοί πυλώνες και οι επιμέρους στρατηγικές.

«Γκάζι» για την περαιτέρω βελτίωση του πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων πατάει η κυβέρνηση, με τα συναρμόδια υπουργεία να θέτουν ως στόχο την υλοποίηση 74 στοχευμένων δράσεων έως το τέλος του 2025.

Ο συγκεκριμένος αριθμός παρεμβάσεων – δράσεων, έρχεται ως συνέχεια του πρόσφατου νόμου 4782/2021 και εντάσσεται στο πλαίσιο της «Εθνικής Στρατηγικής για τις Δημόσιες Συμβάσεις 2021 – 2025» οι οποία επικυρώθηκε με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υγείας, Δικαιοσύνης, Μεταφορών και Υποδομών και Επικρατείας.

Η Εθνική Στρατηγική για τις Δημόσιες Συμβάσεις της περιόδου 2021-2025 έχει πενταετή χρονικό ορίζοντα, ωστόσο, σύμφωνα με τα συναρμόδια υπουργεία, η εξέλιξη και η υλοποίησή της αποτελούν μία δυναμική διαδικασία.

Για το λόγο αυτό, κρίνεται ότι θα πρέπει να εξεταστεί η ανάγκη επικαιροποίησης της σε χρόνο δύο ετών μετά την υιοθέτησή της, προκειμένου να είναι δυνατή η ενσωμάτωση των νεότερων εξελίξεων στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δημόσιες συμβάσεις διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εθνική οικονομία, καθώς το ύψος τους ανέρχεται σε αρκετά δισ. ευρώ ετησίως. Το 2020 υπογράφηκαν 205.644 δημόσιες συμβάσεις, συνολικού ύψους 7,827 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!