Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ποιες μετοχές προτείνει τώρα η Goldman Sachs
[Euro2day]: Ποιες μετοχές προτείνει τώρα η Goldman Sachs

[Euro2day]: Ποιες μετοχές προτείνει τώρα η Goldman Sachs

Χρονιά μέτριων αποδόσεων προβλέπει ότι θα είναι το 2022 για τις παγκόσμιες αγορές μετοχών. Πού μπορούν να αναζητήσουν οι επενδυτές ευκαιρίες. Γιατί θεωρεί ελκυστικό το «ασφάλιστρο κινδύνου» έναντι των ομολόγων. Τα προτιμώμενα χαρτοφυλάκια.

Οι μετοχές προβλέπεται να προσφέρουν μονοψήφιες αποδόσεις το 2022, πιο μέτριες από ό,τι το 2021, ενώ συνεχίζουν να προσφέρουν ελκυστικό ασφάλιστρο κινδύνου έναντι των ομολόγων, επισημαίνει η Goldman Sachs στην ετήσια στρατηγικής της για το 2022. Τα τμήματα μετοχών που υστέρησαν στην ανάκαμψη από την πανδημία θα πρέπει να αναδειχθούν σε φωτεινά σημεία, όπως και οι κλάδοι που επωφελούνται από τις κοσμικές τάσεις ανάπτυξης.

Εκτιμά ότι οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων θα είναι πιθανότατα αρνητικές το 2022. Στον πιστωτικό τομέα, τα χαμηλά spreads στην επενδυτική βαθμίδα και την υψηλή απόδοση θα αντισταθμίσουν μόλις και μετά βίας τους κινδύνους που συνδέονται με τις υψηλότερες αποδόσεις. Η αμερικανική τράπεζα προτιμά τα ομόλογα της Ευρωζώνης που συνδέονται με τον πληθωρισμό καθώς και τα δάνεια υψηλής εξασφάλισης.

H Goldman Sachs διατηρεί τη σύσταση της υπεραπόδοσης στις μετοχές (3 και 12 μήνες) και εξακολουθεί να αναμένει καλές αποδόσεις σε όλες τις αγορές, αν και “όλο και πιο επίπεδες” σε σύγκριση με το 2021. Οι αποτιμήσεις είναι υψηλές σε σχέση με τα ιστορικά δεδομένα, αλλά συμπιέζονται το 2021 και οι μετοχές εξακολουθούν να φαίνονται ελκυστικές σε σχέση με τα ομόλογα.

H τράπεζα συνεχίζει να αναμένει ότι τα κέρδη θα είναι ο κύριος μοχλός των αποδόσεων, όπως το 2021, αλλά προβλέπει πιο συγκρατημένη ανάπτυξη σε όλες τις αγορές, ως επί το πλείστον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!