Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ποιες εισηγμένες ωφελούνται από την άνοδο του τουρισμού
[Euro2day]: Ποιες εισηγμένες ωφελούνται από την άνοδο του τουρισμού

[Euro2day]: Ποιες εισηγμένες ωφελούνται από την άνοδο του τουρισμού

Οι δεκαπέντε εταιρείες που παρακολουθούν στενά την πορεία της τουριστικής δραστηριότητας και έχουν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένες από τη ανοδική κίνηση του κλάδου τόσο το καλοκαίρι όσο και μέσα στο φθινόπωρο.

Με έντονο ενδιαφέρον παρακολουθούν πολλές εισηγμένες την πορεία της τουριστικής κίνησης το φετινό φθινόπωρο, όχι μόνο λόγω της σημασίας που έχει ο κλάδος για τη διαμόρφωση του ελληνικού ΑΕΠ, αλλά και εξ’ αιτίας του ότι σημαντικό τμήμα των δικών τους οικονομικών επιδόσεων θα επηρεαστεί από τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Είναι γνωστό ότι μετά τη μεγάλη υποχώρηση στην οποία υποχρεώθηκε το 2020 ο κλάδος λόγω της πανδημίας, η φετινή τουριστική χρονιά εξελίχθηκε πολύ καλύτερα σε σχέση με τις αρχικές προσδοκίες, με την πορεία του Αυγούστου να μην απέχει πολύ από την αντίστοιχη του (ιστορικά υψηλού) 2019, ενώ πολύ ικανοποιητικές ήταν οι πληρότητες το Σεπτέμβριο, με πολλούς να εκτιμούν ότι αξιοσημείωτη κίνηση θα υπάρξει και μέσα στον Οκτώβριο.

Έτσι, μετά τα οικονομικά πλήγματα που δέχτηκαν οι συγκεκριμένες εταιρείες από την άνοιξη του 2020 έως και το φετινό Μάιο, τώρα ελπίζουν ότι ο κλάδος θα μπει σε φάση κανονικότητας και πολλές εξ’ αυτών αισιοδοξούν πως από το 2022 θα μπορούσαν να στοχεύσουν σε επίπεδα παρόμοια με τα αντίστοιχα του 2019.

Αναμφίβολα, από την αυξημένη πορεία του εισερχόμενου τουρισμού θα ευνοηθεί, άμεσα ή έμμεσα, το σύνολο της οικονομίας και των επιχειρηματικών κλάδων, πλην όμως υπάρχουν ορισμένες εισηγμένες εταιρείες που επηρεάζονται περισσότερο από τις υπόλοιπες από μια τέτοια εξέλιξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!