Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πιερρακάκης: Το ν/σ για τον Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενδυναμώνει την κρατική υπόσταση
[Euro2day]: Πιερρακάκης: Το ν/σ για τον Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενδυναμώνει την κρατική υπόσταση

[Euro2day]: Πιερρακάκης: Το ν/σ για τον Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενδυναμώνει την κρατική υπόσταση

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στάθηκε ιδιαίτερα στις διατάξεις που προβλέπουν τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος επιχειρήσεων, που θα δημιουργηθεί με έσοδα από την δημοπράτηση των δικτύων 5ης γενιάς (5G).

Ως το αναγκαίο “νομοθετικό λογισμικό” για να πετύχουμε ένα κράτος σοβαρότερο, ισχυρότερο και ασφαλέστερο, χαρακτήρισε ο Κυρ. Πιερρακάκης το νομοσχέδιο για τον Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο εισήχθη σήμερα για επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Η ενδυνάμωση της κρατικής υπόστασης είναι πολύ σημαντική, “ειδικά τώρα που αντιμετωπίζουμε διεθνείς προκλήσεις” είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στάθηκε ιδιαίτερα στις διατάξεις που προβλέπουν τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος επιχειρήσεων, που θα δημιουργηθεί με έσοδα από την δημοπράτηση των δικτύων 5ης γενιάς (5G), αλλά και τη δημιουργία του Προσωπικού Αριθμού για την αλληλεπίδραση του πολίτη με το δημόσιο, τη δημιουργία ηλεκτρονικής θυρίδας του πολίτη στην κυβερνητική ιστοσελίδα gov.gr, την άμεση κατάργηση του φαξ στο δημόσιο και τη διεύρυνση των “λευκών” περιοχών της Ελλάδας που θα λαμβάνουν ψηφιακή κάλυψη.

Όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης ο τρόπος ανάπτυξης του δικτύου 5Γ στην Ελλάδα, και η εργαλειοποίηση της σχετικής δημοπρασίας (για να χτίσουμε ένα οικοσύστημα επιχειρήσεων), είναι καινοτόμος. Είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμα σε άλλη χώρα είπε ο κ. Πιερρακάκης σημειώνοντας το ενδιαφέρον της Επιτροπής και της αρμοδίας Επιτρόπου κ. Βερστάγκερ στην οποία παρουσιάστηκε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!