Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πιερρακάκης: Είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε Εθνικό Σχέδιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη
[Euro2day]: Πιερρακάκης: Είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε Εθνικό Σχέδιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη

[Euro2day]: Πιερρακάκης: Είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε Εθνικό Σχέδιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Η χώρα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στην πρόκληση να μην “χάσει το τρένο” της 4ης βιομηχανικής επανάστασης , αυτή της Τεχνητής Νοημοσύνης, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο Athens Democracy Forum.

Η συζήτηση-γεύμα με τίτλο «Δημοκρατία και Τεχνολογία: Πιάσε με αν μπορείς» που διεξήχθη στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum από το Democracy & Culture Foundation σε συνεργασία με τους New York Times, ξεκίνησε με τοποθέτηση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκου Πιερρακάκη.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ανέφερε ότι έμπνευση για τον ίδιο και την κυβέρνηση αποτέλεσε το άρθρο του κ. Harrari: “Ο κόσμος μετά τον κορωνοϊό”, στο οποίο ο συγγραφέας τόνισε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές για ποιες μεταρρυθμίσεις και πολιτικές προωθούν, ειδικά σε ότι αφορά σε ψηφιακές μεταρρυθμίσεις.”Η κυβέρνηση επέλεξε να ακολουθήσει τον δρόμο της ενδυνάμωσης της κοινωνίας, προωθώντας την πλατφόρμα gov.gr , που δόθηκε στο κοινό την εποχή του πρώτου lockdown της πανδημίας. Τα βήματα που έχουν γίνει από την έναρξη της προσπάθειας ψηφιοποίησης του κράτους από το 2018 έως και σήμερα, είναι με εκθετικό ρυθμό”, συμπλήρωσε.

“Προσπαθήσαμε να επανασχεδιάσουμε την πολιτική μας χρησιμοποιώντας την τεχνολογία και ως ένα μέσο για την καταπολέμηση της πανδημίας. ΄Ενα παράδειγμα ενός μέσου που εισαγάγαμε στις ζωές των πολιτών ήταν το sms 13033, που στην ουσία ήταν μία άσκηση αυτο-ελέγχου, μία άσκηση συμπεριφορικών οικονομικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!