Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σε ποια τρία φάρμακα αυξάνει η Ινδία την τιμή κατά 50%
[Euro2day]: Σε ποια τρία φάρμακα αυξάνει η Ινδία την τιμή κατά 50%

[Euro2day]: Σε ποια τρία φάρμακα αυξάνει η Ινδία την τιμή κατά 50%

Η τιμή της παρακεταμόλης αυξήθηκε 140% από τον Δεκέμβριο του 2019. Τους τελευταίους μήνες, οι τιμές των δραστικών φαρμακευτικών συστατικών αυξήθηκαν, λόγω της ενισχυμένης ζήτησης για ορισμένα βασικά σκευάσματα.

Εφάπαξ αύξηση των τιμών κατά 50% σε τρία βασικά φάρμακα και συγκεκριμένα στην ιβουπροφαίνη (αναλγητική), ρανιτιδίνη (αντιόξινη) και καρβαμαζεπίνη (επιληψία), που χρησιμοποιούνται ως πρώτης γραμμής θεραπεία, αποφάσισε να δώσει ο ρυθμιστής τιμολόγησης των φαρμακευτικών προϊόντων της Ινδίας, ο NPPA.

Μετά από αυτή την αύξηση, η τιμή της καρβαμαζεπίνης θα κυμαίνεται από μία ρουπία έως 4,61 ρουπίες ανά δισκίο, ανάλογα με τη δοσολογία. Για τη ρανιτιδίνη, η νέα τιμή διαμορφώνεται μεταξύ 1-2,43 ρουπιών ανά δισκίο ή ανά ml υγρού, ενώ για την ιβουπροφαίνη, θα κυμαίνεται από 59 λεπτά έως 1,04 ρουπίες ανά ταμπλέτα. Αυτές οι τιμές δεν περιλαμβάνουν τον φόρο αγαθών και υπηρεσιών.

Μερικές από τις εταιρείες που επωφελούνται από την κίνηση είναι οι Torrent Pharmaceuticals, Cadila Pharmaceuticals, Zydus Cadila και JB Chemicals, καθώς διαθέτουν επώνυμες μάρκες ρανιτιδίνης. Η Sun Pharmaceuticals, η Torrent Pharmaceuticals, η Intas και η Abbott έχουν κορυφαίες μάρκες καρβαμαζεπίνης, ενώ οι Cipla και Abbott έχουν δημοφιλείς μάρκες στην ιβουπροφαίνη.

Η Εθνική Αρχή Τιμολόγησης Φαρμακευτικών Προϊόντων της Ινδίας (NPPA), στη συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιουνίου, επέτρεψε την αύξηση των τιμών, σημειώνοντας ότι αυτά ήταν απαραίτητα φάρμακα για τη διαχείριση της δημόσιας υγείας και η τιμολόγηση δεν πρέπει να είναι ο λόγος για την έλλειψη, τη διακοπή ή τη μη διαθεσιμότητα.

Η NPPA δήλωσε ότι «με το να διασφαλιστεί μια προσιτή τιμή, η πρόσβαση δεν μπαίνει σε κίνδυνο και τα απαραίτητα φάρμακα που σώζουν ζωές παραμένουν διαθέσιμα στο ευρύ κοινό ανά πάσα στιγμή».

Τους τελευταίους μήνες, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι τιμές των δραστικών φαρμακευτικών συστατικών (API) αυξήθηκαν, λόγω της ενισχυμένης ζήτησης για ορισμένα βασικά φάρμακα, ειδικά για αυτά που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία από την Covid-19.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!