Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σε ποια νοσοκομεία κατανέμονται τα μονοκλωνικά αντισώματα
[Euro2day]: Σε ποια νοσοκομεία κατανέμονται τα μονοκλωνικά αντισώματα

[Euro2day]: Σε ποια νοσοκομεία κατανέμονται τα μονοκλωνικά αντισώματα

Ολοκληρώνεται σήμερα η πρώτη δόση της κατανομής των μονοκλωνικών αντισωμάτων σε νοσοκομεία ανά την Ελλάδα Δεν συμπεριλαμβάνεται ο Ευαγγελισμός.

Μέχρι σήμερα το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η κατανομή της πρώτης δόσης των Μονοκλωνικών Αντισωμάτων που έχουμε ως χώρα προμηθευτεί στα νοσοκομεία που έχουν επιλεγεί. Μιλάμε δηλαδή για τα πρώτα 1.000 σκευάσματα επί συνόλου 2.000 που βρίσκονται ήδη στην έδρα του ΙΦΕΤ στη Παλλήνη. Η διανομή θα γίνει αποκλειστικά από τον ΙΦΕΤ.

Τα νοσοκομεία αυτά είναι στην Αθήνα το Σισμανόγλειο και το Σωτηρία, ενώ πανελλαδικά θα λάβουν μονοκλωνικά αντισώματα το ΑΧΕΠΑ και το Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, τα πέντε Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία στην Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα, το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα και το Ρίο και το Νοσοκομείο της Λαμίας.

Η αριθμητική διάθεση των σκευασμάτων θα πάει αναλογικά του μεγέθους των νοσοκομείων. Στο πλαίσιο αυτό, ασφαλείς πληροφορίες ανέφεραν στο Iatronet, ότι 300 δόσεις θα λάβουν τα δύο νοσοκομεία των Αθηνών και τα υπόλοιπα θα μοιραστούν στα άλλα 8 νοσοκομεία.

Τα μονοκλωνικά θα χορηγούνται με βάση τα θεραπευτικά πρωτόκολλα που έχουν διαμορφωθεί από την Επιτροπή Ειδικών του Υπουργείου Υγείας, μόνο σε συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών, τόσο για τους ασθενείς που αντιμετωπίζονται στην κοινότητα όσο και για νοσηλευόμενους ασθενείς. Στόχος της συγκεκριμένης θεραπείας είναι η αποτροπή της επιδείνωσης της νόσου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!