Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σε ποια ηλικία να πάρουμε σύνταξη για καλό της υγείας μας
[Euro2day]: Σε ποια ηλικία να πάρουμε σύνταξη για καλό της υγείας μας

[Euro2day]: Σε ποια ηλικία να πάρουμε σύνταξη για καλό της υγείας μας

Μολονότι ζούμε περισσότερο, αυτό δεν σημαίνει ότι η υγεία μας μάς επιτρέπει να εργαζόμαστε για περισσότερα χρόνια από ό,τι στο παρελθόν σύμφωνα με έρευνα. Στην Ελλάδα το όριο ηλικίας για σύνταξη είναι τα 67 χρόνια. Τι επηρεάζει το προσδόκιμο εργασίας.

Παρόλο που η ηλικία συνταξιοδότησης ανεβαίνει διαρκώς, μια νέα έρευνα επιβεβαιώνει ότι στην πραγματικότητα θα έπρεπε να σταματάμε να εργαζόμαστε πολύ νωρίτερα, διαφορετικά η εργασία συνδέεται με προβλήματα υγείας.

Στην Ελλάδα το γενικό όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση είναι τα 67 χρόνια και αναμένεται να αυξηθεί μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς με την άνοδο του προσδόκιμου ζωής, η καταβολή συντάξεων έχει γίνει ιδιαίτερα δαπανηρή για το κράτος και τους φορολογούμενους.

Παρόλο, ωστόσο, που ζούμε περισσότερο, αυτό δεν σημαίνει ότι η υγεία μας μάς επιτρέπει να εργαζόμαστε για περισσότερα χρόνια από ό,τι στο παρελθόν όπως επισημαίνει μια ομάδα Βρετανών επιστημόνων σε νέο άρθρο στο The Conversation. Οι αρθρογράφοι υποστηρίζουν μάλιστα ότι ήδη από την ηλικία των 50 ετών και μετά η εργασία συνδέεται με προβλήματα υγείας, όπως ορθοπεδικά ή χρόνιους πόνους, που δυσχεραίνουν την καθημερινότητά μας.

Πιο ευνοημένοι οι άντρες

«Η μελέτη μας πάνω στο προσδόκιμο εργασίας με καλή υγεία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι στην Αγγλία μπορούν να περιμένουν να εργάζονται και να παραμένουν υγιείς για σχεδόν 9,5 χρόνια μετά τα 50» σχολιάζουν οι ερευνητές και αρθρογράφοι, προσθέτοντας: «Το εύρημα προέκυψε από τα στοιχεία 15.284 ανθρώπων άνω των 50 ετών, από τους οποίους πήραμε συνεντεύξεις το διάστημα 2002-2013».

Ωστόσο, το προσδόκιμο εργασίας με καλή υγεία μετά τα 50 φαίνεται να είναι υψηλότερο στους άντρες (10,94 χρόνια) σε σχέση με τις γυναίκες (8,25 χρόνια).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!